Tiener Varane: 'Dit duel zal ik me altijd blijven herinneren'

Aitor Karanka is trots op de prestatie van Real Madrid en met name die van Raphaël Varane. De verdediger had het volgens zijn assistent-trainer niet beter kunnen doen in de Clásico tegen Barcelona (1-1).

Tiener Varane: 'Dit duel zal ik me altijd blijven herinneren'

Varane was de held aan de zijde van de Madrilenen. Naast het feit dat hij de enige treffer van Real voor zijn rekening nam, voorkwam hij bij een 0-0 stand dat de bal na een schot van Barcelona-middenvelder Xavi de doellijn passeerde.

'Het is een wedstrijd die ik me altijd zal blijven herinneren', jubelt de verdediger. 'Dit is een droom voor iemand van negentien jaar oud. Ik ben blij met mijn prestatie en die van het team, nu moet ik het vol blijven houden.'

Karanka nam tijdens de persconferentie na afloop van het duel de plaats in van coach José Mourinho. 'Om met Varane te beginnen: je kan het niet beter doen. Hij scoorde en dat was ook nog eens de gelijkmaker. Het is goed om te zien hoe hij zich ontwikkelt. Hij speelde een perfecte wedstrijd.'

Maar niet alleen Varane oogst lof van Karanka, hij toonde zich blij met het optreden van het hele team. 'De hele ploeg heeft een fantastische prestatie afgeleverd. Veel spelers speelden niet op hun eigen positie. Nu is het tijd om ons voor te bereiden op de return, daar is nog genoeg tijd voor.' De return wordt gespeeld op 27 februari in Camp Nou.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen