Tiener Tielemans sluit aan bij Lukaku, Lamptey, Babayaro

Youri Tielemans maakte indruk tijdens zijn competitiedebuut voor Anderlecht terwijl hij in mei pas zijn zestiende verjaardag vierde. De jongste speler bij de Brusselse club is hij echter niet.

Tiener Tielemans sluit aan bij Lukaku, Lamptey, Babayaro

Zondag kwam Tielemans in de 25ste minuut in het veld tijdens het thuisduel met SC Lokeren (2-3) als vervanger voor de geblesseerde Sach Kljestan. De middenvelder stelde zijn trainer John van den Brom niet teleur, want Tielemans groeide uit tot een van de beste spelers van het veld bij Anderlecht. Zo stond hij aan de basis van de 2-3 en viel hij op door zijn ongedwongen speelstijl.

Met zijn zestien jaar en 82 dagen is Tielemans overigens niet de jongste debutant in de historie van Anderlecht. Drie spelers blijven hem voor. Romelu Lukaku was in 2009 zestien jaar en elf dagen toen hij zijn eerste wedstrijd speelde. Ook Nii Lamptey (1990) en Celestine Babayaro (1994) waren jonger. Tielemans is wel drie dagen jonger dan Paul Van Himst tijdens zijn debuut in 1959.

In de toptien staat nog een speler van het huidige Anderlecht: Anthony Vanden Borre. In maart 2004 was hij zestien jaar en 141 dagen toen hij zijn eerste speelminuten maakte in de Eerste Klasse. In de zomer van 2007 vertrok hij uit Brussel, maar via Fiorentina, Genoa, Portsmouth en RC Genk keerde hij eerder dit jaar terug bij Anderlecht. Tegen Lokeren kwam hij niet in actie.

In wrange tegenstelling tot het veelbelovende debuut van Tielemans stond voor trainer coach Van den Brom de uitslag, want niemand in Brussel had rekening gehouden met een (thuis)nederlaag voor de regerend kampioen tijdens de openingsronde van de competitie. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen