Tiende zege op rij brengt Sporting aan kop

Sporting Lissabon is weer even koploper in Portugal, maar FC Porto kan de leiding zondag weer overnemen. Ronald Koeman zag zijn Benfica winnen bij Belenenses.

Tiende zege op rij brengt Sporting aan kop

Vitória Guimarães-Sporting Lissabon 0-1Sporting is uitstekend in vorm en won voor de tiende keer op rij. Matchwinner was Liédson. De Braziliaan zag eerst nog een doelpunt worden afgekeurd, maar maakte negen minuten voor het einde wel een geldige treffer.

Sporting staat nu één punt voor op het Porto van Co Adriaanse. Porto speelt op zondag in eigen stadion tegen Gil Vicente en kan dan de koppositie weer overnemen.

Belenenses-Benfica 1-2De weerbaarheid van Benfica werd op bezoek bij Belenenses op de proef gesteld. Tussen de twee kwartfinaleduels tegen Barcelona in de Champions League in, kregen de mannen van Koeman de zege niet cadeau.

Middenmoter Belenenses pakte een voorsprong via verdediger José Pedro. Fabrizio Miccoli maakte van dichtbij gelijk. Het winnende doelpunt van Benfica was wat gelukkig aangezien een afstandschot van Giorgos Karagounis (foto) van richting werd veranderd.

Tegenvaller voor Koeman was het uitvallen van spits Nuno Gomes. De Portugese international miste de eerste wedstrijd tegen Barcelona door een schorsing en dreigt nu de return aan zich voorbij te moeten laten gaan vanwege een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's