Tien zeges op rij: van zesde plaats naar zes punten los

Ajax boekte zondag thuis tegen De Graafschap zijn tiende overwinning op rij. De Amsterdammers, nu zes punten los in de Eredivisie, stonden na twintig wedstrijden nog zesde.

Tien zeges op rij: van zesde plaats naar zes punten los

Na de 2-0 thuisnederlaag tegen FC Utrecht op 5 februari zag de toekomst er niet rooskleurig uit voor de ploeg van trainer Frank de Boer. PSV, AZ en FC Twente hadden acht verliespunten minder dan Ajax, dat op dat moment moest vrezen voor Europees voetbal. <br /><br /> Maar een week na de vierde competitienederlaag dit seizoen rechtte Ajax de rug op bezoek bij NAC Breda, waar met 2-0 werd gewonnen. Het bleek de start te zijn van een reeks van tien zeges, waardoor de regerend landskampioen een flinke opmars maakte.

NEC (4-1), Excelsior (1-4), Roda JC Kerkrade (4-1), RKC Waalwijk (3-0), ADO Den Haag (0-2), PSV (2-0), Heracles Almelo (6-0), SC Heerenveen (0-5) en De Graafschap (3-1) werden ook verslagen door Ajax, waardoor die club nu fier koploper is in de Eredivisie.

De ploeg van De Boer heeft nu 64 punten uit dertig wedstrijden, waardoor het zes punten voorsprong heeft op AZ en Feyenoord die tweede en derde staan. FC Twente, PSV en SC Heerenveen hebben 57 punten en bezetten plaats vier tot en met zes. <br /><br /> Samenstelling: Arjan van den IJsselVolg Arjan van den IJssel op Twitter via @fcarie

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's