Tien van Groningen houden stand tegen elf Venlonaren

Elf spelers van VVV-Venlo hebben op bezoek in de Euroborg slechts een punt overgehouden aan het duel tegen FC Groningen, dat bijna negentig minuten lang met tien man speelden na de vroege rode kaart van Leandro Bacuna. Het werd 0-0.

Groningen kreeg na zes minuten spelen de eerste tegenvaller te verwerken, nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük een dubieuze rode kaart gaf aan Bacuna. De multifunctionele Groningen-speler ging ongelukkig het duel aan met VVV-middenvelder Yuki Otsu en zag tot zijn verbazing de rode kaart.

Ondanks de numerieke meerderheid waren de Groningers zeker niet de mindere in een vrij karige eerste helft, waar Género Zeefuik terugkeerde in de basisopstelling van trainer Robert Maaskant. De aanvaller was ruim drie weken geleden nog uit de selectie gezet vanwege overgewicht en kreeg na drie weken hard werken weer een kans in de punt van de aanval.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar qua veldspel in evenwicht en creëerden zowel Groningen als de ploeg uit Venlo sporadisch mogelijkheden. VVV drong in de slotfase van de wedstrijd nog wel aan, maar verder dan een kans in de slotseconde van Uche Nwofor kwam het niet.

Groningen staat na het gelijkspel tegen het laag geklasseerde VVV op een tiende plaats in de Eredivisie met twintig punten uit zeventien wedstrijden. De ploeg van trainer Ton Lokhoff bezet na deze wedstrijd de veertiende plaats met vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.