Tien op rij voor VVV, RKC blijft nog net ongeslagen

VVV-Venlo boekte de tiende zege op rij, al was AGOVV Apeldoorn dicht bij de gelijkmaker. Excelsior klom naar de tweede plaats na puntenverlies van RKC Waalwijk. Fortuna Sittard verraste MVV in de Limburgse derby.

VVV-Venlo-AGOVV Apeldoorn 3-1VVV was de betere in het treffen met AGOVV, maar haalde bibberend de zege binnen. Na een half uur stond het al 2-0 nadat zowel Sandro Calabro als Ferrie de Regt had gescoord in de rebound. Het sterke VVV verzuimde door te drukken en zag AGOVV op 2-1 komen via een prachtige treffer van Nacer Chadli. In de slotfase had AGOVV nog kansen op 2-2. Maar was het Calabro die met een hakje in blessuretijd de zege veiligstelde na voorbereidend werk van Keisuke Honda: 3-1. RBC Roosendaal-RKC Waalwijk 2-2RBC speelde sterk, maar zag RKC in de extra tijd op gelijk maken. Na een half uur klopte John Schot doelman Theo Zwarthoed met een boogbal en vlak voor rust kopte Melvin de Leeuw met een boogje raak: 2-0. Maar RKC kwam terug. Een kwartier voor tijd sloeg Ruud Berger toe met een kopbal van dichtbij, en in blessuretijd gleed Fred Benson van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Excelsior-BV Veendam 4-1Excelsior nam de tweede plaats over van RKC. Voor rust hadden Michel van Guldener en Michiel Hemmen voor de 1-0 en 1-1 gezorgd. Vlak na rust maakte Aykut Demir de 2-1. In de laatste twintig minuten moest Veendam met tien man op zoek naar de gelijkmaker na geelrood van Martijn van der Laan. Excelsior profiteerde via opnieuw Van Guldener en Johan Voskamp.

FC Eindhoven-SC Cambuur-Leeuwarden 3-3Eindhoven leek op weg naar een zege nadat Bart van Brakel en Kevin Diaz in het laatste half uur een 1-2 achterstand hadden omgebogen in een 3-2 voorsprong. Maar in de tweede minuut van blessuretijd redde invaller Mark de Vries de bezoekers door de 3-3 aan te tekenen met een kopbal vanaf vijf meter. Het gelijkspel was conform het spelbeeld. MVV-Fortuna Sittard 0-2Op de ranglijst is het verschil tussen beide Limburgse rivalen groot. Maar in De Geusselt pakte het laaggeklasseerde Fortuna terecht de punten. Niko Vanek scoorde halverwege de tweede helft van dichtbij in een klutssituatie, ontstaan na zijn eigen voorzet. En in blessuretijd counterde Fortuna via Danny Schreurs naar 0-2.

FC Zwolle-Helmond Sport 0-1Helmond is de nieuwe nummer vier na de zege op het machteloze FC Zwolle. In de 48ste minuut namen de bezoekers een 0-1 voorsprong dankzij Marc Höcher. Hij haalde diagonaal uit na breedleggen van Dirk Jan Derksen.

FC Dordrecht-FC Den Bosch 0-1Stefano Seedorf hielp FC Den Bosch aan de overwinning. Vlak voor rust zette hij de bezoekers op een 0-1 voorsprong nadat Yoann De Boer hem had weggestuurd. De goal was tegen de verhouding in, want Dordrecht had een veldoverwicht en veel meer kansen dan de bezoekers.

FC Emmen-Haarlem 2-0Kevin Görtz en Marcel Pannekoek maakten de goals die Emmen drie punten opleverden. Görtz maakte na negentien minuten 1-0 met een kopbal na een vrije trap van Mark Bevaart, Pannekoek tekende in de 77ste minuut voor 2-0 in het boeiende treffen.

TOP Oss-Go Ahead Eagles 0-2Halverwege de tweede helft nam Go Ahead de beslissende voorsprong in het povere duel. Mathias Ranégie zette de 0-1 op het scorebord na breedleggen van Marc Overmars. En in de 74ste minuut vergrootte Dave Bus het verschil tot twee goals met een kopbal.

Telstar-FC Omniworld 3-1Het duel tussen de twee onderste clubs in de Jupiler League was een prooi voor Telstar, en dan vooral voor Glynor Plet. De Amsterdamse aanvaller scoorde driemaal en hielp daarmee de thuisploeg van de voorlaatste plaats.