Tien man van Newcastle houden goed stand tegen City

Tien man van Newcastle United leken lang op weg naar een stunt in eigen huis, maar kort voor tijd was het Stephen Ireland die de gelijkmaker binnenschoot voor Manchester City (2-2).

Newcastle speelde slechts tien minuten met elf man, aangezien Habib Beye na een professionele overtreding op Robinho van het veld werd gestuurd. City kreeg voor deze actie ook een strafschop, die door Robinho zelf werd benut. The Citizens leken een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar de thuisclub dacht hier anders over.

Eigenlijk viel uit het wedstrijdbeeld helemaal niet op te maken dat City met een man meer speelde. De bezoekers creëerden iets meer mogelijkheden, maar grote kansen waren het niet. Naarmate de eerste helft vorderde werd Newcastle steeds brutaler. De ploeg van interim-manager Joe Kinnear kreeg wat kansen en kort voor rust was daar zelfs de gelijkmaker. Van dichtbij schoot Shola Ameobi enigszins gelukkig de 1-1 binnen.

Ook in de tweede helft was het niet zichtbaar dat Newcastle met tien man speelde. De thuisclub hield goed stand en kreeg mogelijkheden. City had meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. Na ruim een uur spelen waren het zelfs The Magpies die op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van Richard Dunne. Lang leek Newcastle op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen.

Ireland gooide echter roet in het eten. De Ier schoot vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Kort na de 2-2 was de middenvelder zelfs nog heel dicht bij een nieuwe treffer, maar de bal ging net naast. De laatste minuten gingen de bezoekers op zoek naar de winnende goal, maar het gelijkspel van Newcastle kwam niet echt meer in gevaar. City stijgt door de remise naar de tiende plaats, terwijl The Magpies op de negentiende plaats blijven staan.