Tielemans als beste van België richting Monaco

Reacties

Youri Tielemans laat als Speler van het Jaar de Belgische competitie achter zich. De twintigjarige middenvelder van Anderlecht is op weg naar AS Monaco.

Tielemans als beste van België richting Monaco

Tielemans was een van de pijlers onder het succes van Anderlecht, dat voor de 34ste keer kampioen van België werd. Dertien goals en twaalf assists onderstreepten dat. Met afstand werd hij gekozen tot Speler van het Jaar. Alejandro Pozuelo (RC Genk) en zijn teamgenoot Leander Dendoncker werden op gepaste afstand tweede en derde.

'Ik ben heel fier op deze prijs', zei Tielemans over zijn uitverkiezing. 'Ik wil al mijn ploegmaats bedanken, in het bijzonder Leander Dendoncker. Het is ook dankzij hem dat ik hier sta.'

Tielemans staat aan de vooravond van een transfer naar het buitenland. Anderlecht had het vertrek zondag bevestigd, al bleef de bestemming officieel nog onduidelijk. Ook Tielemans kon maandagmiddag nog geen uitsluitsel geven over zijn toekomst. 'AS Monaco? Ik mag het nog niet zeggen', was het veelzeggende antwoord van de international tegen Sporza.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was na de uitverkiezing duidelijker. 'Tielemans wordt sowieso een recordtransfer voor Anderlecht. Met de transfer zal een bedrag van 25 miljoen euro plus bonussen gemoeid zijn. Het enige dat de transfer nog in de weg staat, zijn de medische testen, maar die staan dinsdag of woensdag gepland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.