Thuisbalans Man United beste ooit in Premier League

Manchester United sloot het Premier League-seizoen zondag af met een 4-2 thuiszege op Blackpool. De kampioensploeg van manager Sir Alex Ferguson evenaarde daarmee een competitierecord van Chelsea.

Thuisbalans Man United beste ooit in Premier League

United won dit seizoen achttien van zijn negentien thuiswedstrijden in competitieverband en verspeelde alleen punten tegen West Bromwich Albion (2-2). Het Chelsea van manager José Mourinho uit het seizoen 2005/06 is de enige andere club sinds de start van de Premier League in 1992/93 met dezelfde balans na negentien thuisduels.

Manchester United kwam in zijn negentien thuiswedstrijden tot 49 doelpunten, het meeste van alle clubs in de hoogste Engelse klasse. Alleen in de jaargang 1999/00 maakten The Mancunians meer goals op Old Trafford: 59 in negentien wedstrijden.

Het is voor de elfde keer dat een Engelse ploeg het Premier League-seizoen afsluit zonder thuisnederlaag. Behalve Manchester United, dat daarin twee keer eerder slaagde, flikten ook Chelsea (vier keer), Arsenal (drie keer) en Liverpool (één keer) dat kunstje.

Arsenal was in het seizoen 1998/99 de eerste club die ongeslagen bleef in al zijn thuiswedstrijden. De ploeg met destijds Dennis Bergkamp en Marc Overmars in de gelederen won toen veertien van zijn negentien duels op Highbury en speelde vijf keer gelijk (doelcijfers 34-5). (Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's