Thuis ongeslagen Go Ahead is gewaarschuwd voor Heracles

● Go Ahead Eagles verloor voor het laatst een thuisduel in de Eredivisie op 28 april 1996. Destijds was RKC met 3-1 te sterk. De laatste vijf thuiswedstrijden werden niet meer verloren (W 2, G3).

● Heracles Almelo pakte samen met FC Twente dit seizoen de meeste punten in uitduels (negen uit zes duels).

● Heracles Almelo kreeg de meeste gele kaarten dit seizoen (25). De ploeg van Jan de Jonge zag echter nog geen speler uit het veld worden gestuurd.

● Go Ahead Eagles krijgt de meeste treffers tegen in het laatste kwartier van de wedstrijd van alle clubs in de Eredivisie. In de slotfase moest de ploeg van Foeke Booy tot dusver acht treffers incasseren.

● Go Ahead en tegenstander Heracles hielden dit seizoen slechts één keer de nul in elf Eredivisieduels.

● Go Ahead heeft na NEC (30 tegentreffers) de meest gepasseerde defensie van de Eredivisie met 28 tegengoals.

● Acht keer eerder troffen de ploegen elkaar in Eredivisieverband. Beiden wonnen twee keer en vier keer stond er een gelijkspel op het scorebord na negentig minuten. Go Ahead Eagles scoorde met veertien treffers wel vaker dan Heracles Almelo (acht).

● Keeper Eloy Room is de enige van Go Ahead Eagles die nog geen minuut heeft gemist. Bij Heracles Almelo sloegen Bryan Linssen en Remko Pasveer nog geen minuut over.

● Indien Kwame Quansah in actie komt namens Heracles dan speelt hij zijn 250ste Eredivisiewedstrijd. Een daarvan was voor Ajax, de overige voor de Almeloërs.

● Heracles Almelo moest in zijn laatste negen uitwedstrijden telkens minimaal een treffer toestaan.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min