'Thuis moeten we het gewoon afmaken tegen Metalist'

AZ kwam in het uitduel met Malmö FF niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Volgens coach Gertjan Verbeek en middenvelder Adam Maher was de eerste helft matig en het tweede bedrijf van aardig niveau.

'De eerste helft was in een te laag tempo terwijl je juist in zo'n wedstrijd dat wel moet doen', liet coach Verbeek in een zeer korte reactie weten voor de camera's van RTL 7. 'De tweede helft haalden we wel een heel aardig niveau maar hebben we de kansen niet gemaakt.'

'We deden ons best en speelden vooral na rust een heel aardige wedstrijd', meende Maher. 'De eerste helft was onder ons niveau. We misten een paar spelers en dit is een ander niveau dan de Eredivisie. We moesten voor rust ook erg wennen en waren te veel aan het zoeken.'

AZ heeft twee punten meer dan Austria Wien en Maher verwacht dat in de laatste wedstrijd tegen Metalist Kharkiv overwintering in de Europa League veilig gaat worden gesteld. 'We moeten het thuis gewoon afmaken tegen Metalist. Die zijn al geplaatst. Die wedstrijd winnen we wel.' Foto: VI Images