Thriller in aantocht voor Chelsea: blamage of finaleplek

ADVERTORIAL - Het is erop of eronder voor Chelsea vanavond op Stamford Bridge. The Blues moeten in de return van de halve finale in het League Cup-toernooi zien terug te komen van een 1-0 achterstand tegen Middlesbrough. Blik vooruit en speel mee bij TOTO!

Thriller in aantocht voor Chelsea: blamage of finaleplek
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
6 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Op 9 januari stonden de teams al tegenover elkaar in de heenwedstrijd van de halve finale. In het Riverside Stadium, daar waar spelers als George Boateng, Boudewijn Zenden en Jimmy Floyd Hasselbaink begin deze eeuw successen vierden, won Boro verrassend met 1-0. De negentienjarige Nederlander Rav van den Berg stond negentig minuten binnen de lijnen bij de thuisploeg en speelde uitstekend. Dat neemt niet weg dat Chelsea het natuurlijk aan zijn stand verplicht was om te winnen van de huidige nummer elf van het Championship.

Vanavond heeft de ploeg van Mauricio Pochettino de kans om het recht te zetten. Chelsea was in de eerste seizoenshelft enorm wisselvallig en de negende plek in de Premier League stemt nog niet tevreden. Toch lijkt er wel progressie zichtbaar. Zo won de zesvoudig kampioen van Engeland vier van zijn laatste vijf wedstrijden. Inzetten op een nieuwe zege van Chelsea kan bij TOTO 1.26 keer de inleg opleveren. Voor een overwinning met minstens twee goals verschil (handicap, -1.0) staat een quotering van 1.62. De quotering voor een zege van Middlesbrough is liefst 11.00.

Cole Palmer was de speler die in de voorbije weken in het oog sprong. De 21-jarige Engelsman koos in de voorbije zomer voor een vertrek bij Mannchester City vanwege het gebrekkige uitzicht op speeltijd. Hij ging voor 47 miljoen euro naar Chelsea, waar hij in zijn debuutseizoen al een van de absolute smaakmakers is geworden. De aanvallende middenvelder uit Manchester scoorde negen keer in zijn laatste dertien optredens in de Premier League. Goed om te weten: hij is bij The Blues ook de man van de strafschoppen geworden. Voor Palmer scoort staat nu een quotering van 2.20.

Quoteringen doelpuntenmakers Chelsea

- Cole Palmer: 2.20
- Raheem Sterling: 2.35
- Noni Madueke: 2.45

Vanuit Nederlands perspectief is Noni Madueke natuurlijk een interessante speler aan Chelsea-zijde. De voormalige PSV'er kampte in september en december met blessureleed, maar is inmiddels alweer een tijdje fit. De rechtsbuiten scoorde vlak voor de jaarwisseling in de Premier League zowel tegen Crystal Palace als Luton Town. In de uitwedstrijd tegen Middlesbrough mocht hij twee weken geleden in de basis starten, maar stelde hij teleur. Pochettino haalde Madueke na iets meer dan een uur naar de kant.

Kan Madueke zich vanavond wel onderscheiden, of is het man in vorm Palmer die opstaat nu het voor Chelsea echt nodig is? De winnaar van het tweeluik tussen de Londenaren en Middlesbrough staat in de finale op Wembley tegenover Liverpool of Fulham.

Geniet met extra spanning van het bekervoetbal door mee te spelen bij TOTO!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's