Thomas langer bij PEC: 'Kan absolute topspeler worden'

Reacties

Ryan Thomas gaat zijn contract met PEC Zwolle verlengen. De Nieuw-Zeelander was zaterdag nog een van de grote uitblinkers in het gewonnen duel met Roda JC Kerkrade (0-5).

Thomas langer bij PEC: 'Kan absolute topspeler worden'

Thomas maakte voor de camera van FOX Sports aan alle onzekerheid een eind over zijn toekomst. 'Ik speel hier goed voetbal en ze vertrouwen in me. Bij een grotere club zal ik misschien op de bank komen. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen', lichtte hij zijn besluit toe.

De huidige verbintenis van Thomas loopt nog door tot medio 2018, maar de linkerflankspeler kan een langere en verbeterde overeenkomst tekenen. 'Ik denk uiteindelijk dat Ryan een middenvelder is. Hij is zo allround, dat maakt het nog wel eens moeilijk', oordeelt trainer Ron Jans over hem. 'Persoonlijk vind ik dat Ryan iets heeft waardoor hij een absolute topspeler kan worden.'

Jans merkt dat Thomas er ook alles aan doet om de top te halen. 'Hij is heel ambitieus. Fysiek en qua rendement moet er wat bij. Hij zou acht tot tien goals per seizoen moeten maken', meent Jans, die zeer te spreken is over het spel tegen Roda. 'De eerste helft waren we heel effectief. Qua resultaat ben ik heel tevreden. Na de 3-0 zat ik wel heel relaxed op de bank.'

De twintigjarige Thomas streek in 2013 neer in de Hanzestad. Zaterdag had hij een voetje in de eerste drie treffers van de Zwollenaren. Bij de openingstreffer zette hij de aanval op, de twee doelpunten daarna maakte hij zelf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.