Thomas: 'Hiervoor ben ik naar Nederland gekomen'

Ryan Thomas kon na de bekerfinale van zondag zijn geluk niet op. Mede door twee goals van de Nieuw-Zeelander won PEC Zwolle met 5-1 van Ajax.

'Een onwerkelijke ervaring voor mij', stamelde de aanvaller kort na afloop. Met zijn twee goals draaide hij de snelle achterstand van PEC om in een 2-1 voorsprong. Waar Ricardo van Rhijn Ajax na drie minuten nog op 0-1 zette, volgde vervolgens een door het op het veld gegooide vuurwerk noodzakelijke onderbreking van bijna een half uur. In de zevende en elfde minuut sloeg Thomas na de hervatting toe.

'We begonnen slecht door hun goal, maar na de onderbreking kwamen we er prima uit', gaat hij verder. 'Mijn eerste goal was wat gelukkig en bij de tweede kon ik de rebound lekker in de hoek schieten.'

Thomas vatte de dag samen als een groot succes. 'Hiervoor ben ik naar Nederland gekomen. Om in dit soort stadions te spelen en voor zulke fans. Een geweldige dag.'