Thern stapt op als trainer van Halmstads

Voormalig Zweeds international Jonas Thern stapt aan het einde van het seizoen op als trainer van Halmstads BK. De 36-jarige oefenmeester gaf geen duidelijke reden op voor zijn vertrek, maar algemeen wordt aangenomen dat hij zijn taken wegens familie-omstandigheden neerlegt.

Thern woont op ruim honderd kilometer afstand van Halmstads en zou het niet langer meer kunnen opbrengen om dagen op rij van zijn gezin verwijderd te zijn. Andere bronnen in Zweden geven de moeizame relatie met Halmstads BK-voorzitter Bengt Sjöholm op als reden voor Therns vertrek.

Thern was sinds januari 2002 als oefenmeester verbonden aan Halmstads. Het was destijds na IFK Värnamo (2000-2002) de tweede club in zijn trainersloopbaan.

De 75-voudige international (zes doelpunten), ex-speler van onder andere Malmö FF, AS Roma, Napoli en Glasgow Rangers, eindigde in zijn eerste seizoen als zesde met Halmstads. Ook dit seizoen bezet de club - met nog twee speeldagen voor de boeg - de zesde plaats op de ranglijst.

Als opvolger van Thern voor volgend seizoen heeft diens assistent-trainer Jan Andersson de beste papieren. Volgens Zweedse media is Thern zelf een belangrijke kandidaat om als assistent-trainer in dienst van de Zweedse voetbalbond te treden.

Bekijk hier al onze video's