'Theo was de baas, maar hij trad nooit op de voorgrond'

Vitesse-directeur Ted van Leeuwen heeft vol ongeloof gereageerd op het overlijden van Mister Vitesse Theo Bos. De trainer en oud-speler werd 47 jaar.

'Theo was de baas, maar hij trad nooit op de voorgrond'

'We zijn verbijsterd en vol ongeloof, ook al hebben we het zien aankomen', zei technisch directeur Ted van Leeuwen vrijdag tegen de NOS. Bos leed aan alvleesklierkanker. Donderdag verloor de 47-jarige Nijmegenaar de strijd tegen de ziekte, die in 2012 bij hem werd geconstateerd.

'Theo was zo sterk in zijn geest', vertelde Van Leeuwen. 'Het is heel hard dat ook hij de strijd verloren heeft. Theo heeft het nog heel lang volgehouden. We gingen stiekem hopen op een wonder maar het mocht helaas niet zo zijn.'

Volgens de technisch directeur van Vitesse is Bos trouw aan zichzelf gebleven. 'Hij had een rustig temperament, was trouw en was te allen tijde zichzelf, als speler en als coach. Als trainer had hij voelhorens voor alles wat er gebeurde binnen de club. Hij was de baas, maar hij trad nooit op de voorgrond.'

Bos diende tijdens zijn hele spelerscarrière maar één club: Vitesse. In de vijftien jaar bij de Arnhemse club kwam hij in vijftien seizoenen tot 369 wedstrijden. Na zijn actieve loopbaan ging hij verder als trainer. In die functie werkte hij voor Vitesse, FC Den Bosch en FC Dordrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen