Theo Janssen: 'Zenit Sint-Petersburg wordt lastig'

FC Twente herstelde zich tegen Rubin Kazan knap en een vervolg in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg is de beloning.

Theo Janssen: 'Zenit Sint-Petersburg wordt lastig'

Michel Preud'homme kneep 'm wel toen Rubin Kazan de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegwerkte. 'Ik heb me wel even zorgen gemaakt', zei de trainer van FC Twente na de 2-2, waardoor zijn ploeg zich schaarde bij de laatste zestien in de Europa League.

Ook bij Theo Janssen sloeg de schrik om het hart. 'We starten nog redelijk goed, maar het leek of we door de goal van Kazan in paniek raakten. Als het 0-2 is, denk je: waar gaat dit heen?'

De middenvelder bracht met de aansluitingstreffer kort voor rust het vertrouwen terug. In de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken. 'Fantastisch dat we verder zijn, maar we krijgen nu een lastige tegenstander', keek Janssen vooruit. 'Zenit is een grote club. Over twee duels wordt het lastig. Ik had liever een andere tegenstander gehad. Rusland hebben we nu wel gezien, haha.'

Veel tijd voor een feestje is er niet, zo betoogde de Oranje-international. 'We hebben wel een hele belangrijke week. Voor het kampioenschap, Europees en de halve finale beker. We zijn goed begonnen, maar er wachten nog twee belangrijke duels', keek hij vooruit naar de wedstrijden tegen AZ en FC Utrecht.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's