'Theo Janssen roept onzin om druk bij ons op te voeren'

Toby Alderweireld (24) kijkt vol vertrouwen uit naar het cruciale competitieduel van Ajax bij PSV komende zondag. Hoewel de Belgische verdediger nog nooit won in Eindhoven erkent hij dat de Amsterdammers titelfavoriet nummer 1 zijn.

'Theo Janssen roept onzin om druk bij ons op te voeren'

'Het is geen toeval dat wij al jaren achtereen op ons best zijn in de laatste fase van de competitie', stelt Alderweireld in Voetbal International. Hij doelt op het feit dat alle nieuwe spelers zijn ingepast en er niet langer op verschillende fronten wordt gestreden. De voorbije twee jaren leidden dergelijke eindsprints tot de titel.

'In de laatste maanden van het seizoen is het speelschema overzichtelijker en hebben we onze automatismen terug', weet Alderweireld. 'Dan zijn we een soort machine waar alles goed is afgesteld. Dat zie je terug in ons spel.'

Gemakkelijk zal het evenwel niet worden, weet ook de Belg. Behalve PSV en nummer vier Feyenoord, is ook Vitesse nog volop in de titelrace. De Arnhemmers hebben net als PSV een punt voorsprong op Feyenoord en staan op drie punten van Ajax.

Alderweireld: 'Dan kan Theo Janssen wel roepen dat Ajax met twee vingers in de neus kampioen gaat worden, maar dat is onzin. Dat doet hij om de druk bij ons te leggen. Geen probleem verder, we weten daarmee om te gaan. Wij liggen niet wakker van topduels.' Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het uitgebreide interview met Toby Alderweireld, waarin hij onder meer zijn toekomst en een mogelijke transfer bespreekt. Bestel in onze webshop VI nr. 15, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen