Theatre of Dreams even theater van Eredivisie-kampioenen

Reacties

De derde speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.30 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit, onder anderen op de Nederlands getinte clash tussen Manchester United en Newcastle United.

Theatre of Dreams even theater van Eredivisie-kampioenen

Het seizoen is twee duels onderweg, veel te kort nog voor grote conclusies. Maar zoals dat gaat in de Premier League: ruimte voor nuance is er niet. Er moet worden gepresteerd, nu en niet morgen.

Met tranen in zijn ogen zag Dick Advocaat op een woensdagavond in mei de minuten verstrijken in het Emirates Stadium. Sunderland pakte een punt tegen Arsenal een speelde zich knap veilig. Missie geslaagd. Het zou voor Advocaat aanvankelijk bij negen duels blijven, maar hij liet zich overtuigen door de clubleiding en meer nog: zijn passie voor het voetbal en het trainersvak.

Sunderland blijkt nog altijd de club die Advocaat in maart aantrof: een bolwerk in crisis, op zoek naar rust en regelmaat maar voorlopig zonder heldere koers. De eerste twee optredens van dit jaar bieden weinig hoop. De samenhang tussen de linies was ver te zoeken, communicatie tussen de spelers slecht of afwezig. Het huidige Sunderland staat model voor een slecht geleide Premier League-club: de selectie is een allegaartje van nationaliteiten, passanten die helemaal geen binding hebben met de club. Bij Queens Park Rangers was afgelopen seizoen precies hetzelfde zichtbaar: leuke namen, geen elftal. Advocaat wacht een helse klus een ommekeer teweeg te brengen. Tegenstander Swansea City prima gestart met een gelijkspel tegen Chelsea en vorige week een 2-0 overwinning op Newcastle United. Met als smaakmakers aan Welshe zijde de Ecuadoriaan Jefferson Montero en de van Olympique Marseille overgekomen André Ayew.

Het slecht gestarte Sunderland van Dick Advocaat moet zich wapenen tegen de Swansea City-revelaties André Ayew en Jefferson Montero.
Het slecht gestarte Sunderland van Dick Advocaat moet zich wapenen tegen de Swansea City-revelaties André Ayew en Jefferson Montero.

De derde speelronde wordt afgetrapt op Old Trafford. Manchester United-Newcastle United is op voorhand een bijzonder confrontaties voor twee PSV-vrienden. Memphis Depay en Giorginio Wijnaldum bundelden vorig seizoen de krachten in Eindhoven met de titel (foto boven) als ultieme missie en vlogen daarna uit.

Het affiche in Manchester United heeft sowieso een hoog kampioenschapgehalte. Behalve Memphis en Wijnaldum wonnen ook Louis van Gaal, Steve McClaren, Sergio Romero, Daley Blind, Vurnon Anita, Siem de Jong en Cheick Tioté de titel in de Eredivisie. 

Koploper Manchester City wacht een lastige opdracht op Goodison Park. De ploeg van Manuel Pellegrini, vorig seizoen tweede achter Chelsea, is na 180 minuten voetbal gebombardeerd tot titelkandidaat nummer één. Everton heeft met een elfde plaats een teleurstellend jaar achter de rug, maar probeert de aansluiting met de topzes terug te vinden. Met Roberto Martínez heeft de club een intelligente manager in huis. Uit bij Southampton (0-3) maakten The Toffees vorige week zaterdag indruk, met een glansrol voor aanvaller Romelu Lukaku.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.