'The Beast' is terug: Akinfenwa maakt comeback in Engelse kelderklasse

Reacties

Adebayo Akinfenwa maakt zijn comeback als voetballer. De veertigjarige beresterke spits ging vorige zomer met pensioen na een zesjarig verblijf bij Wycombe Wanderers. Nu keert de cultspeler terug in de krochten van het Engelse voetbal. Akinfenwa verbond zich zaterdag aan Faversham Town en debuteerde meteen voor zijn nieuwe club.

'The Beast' is terug: Akinfenwa maakt comeback in Engelse kelderklasse
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Zijn status als cultspeler verdiende Akinfenwa mede dankzij het voetbalspel FIFA, waarin hij meerdere malen werd beoordeeld als sterkste speler van het spel. De aanvaller is met zijn brede bouw dan ook een opvallende verschijning. Bij de jeugd is Akinfenwa zeer populair. 'Soms is het verbijsterend voor mezelf. EA Sports deed ooit een enquête met welke speler mensen het liefst op FIFA speelden. Het was Lionel Messi of ik. En toen versloeg ik hem', vertelde hij ooit aan The Guardian.

Na een voetbalcarrière van ruim twintig jaar vond Akinfenwa het afgelopen zomer mooi geweest. De aanvaller stopte op veertigjarige leeftijd als speler van Wycombe, de club die hij zes seizoenen diende. Toch keert hij nu dus terug, in de Isthmian League South East Division. De competitie vormt samen met de Southern League en de Northern Premier League het zevende en achtste niveau van het Engelse voetbal.

Faversham Town spreekt van een 'coup' nu de club erin is geslaagd om de populaire ex-prof aan zich te binden. Manager Sammy Moore haalde Akinfenwa over om zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. De spits startte ook direct in de wedstrijd tegen Lancing. De 171 toeschouwers zagen hem drie kwartier in actie. Bij het begin van de tweede helft nam Shola Ayoola zijn plek over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Akinfenwa
Meer over A. Akinfenwa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.