Thaise trip moet beloftes Jupiler League wereldwijs maken

Reacties

Een gelegenheidsteam van twintig Jupiler League-beloftes wacht vanaf woensdag 20 mei een tiendaagse trip in Thailand, voor een 'unieke leerervaring'.

Thaise trip moet beloftes Jupiler League wereldwijs maken

Volgende week woensdag vertrekken twintig Jupiler League-spelers onder de 23 jaar naar Thailand, waar onder meer drie oefenwedstrijden worden afgewerkt. Stanley Menzo (foto) is de coach van het gelegenheidsteam.

Het initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie in samenwerking met de KNVB is bedoeld om 'de ontwikkeling van jonge professionele voetballers als wereldburgers te stimuleren'. Mede door de maatschappelijke activiteiten als clinics wordt gesproken van een 'unieke leerervaring'.

Overigens bestaat de selectie vooralsnog slechts uit negentien namen. Ayrton Statie van FC Den Bosch zou aanvankelijk ook meereizen, maar bondscoach Patrick Kluivert heeft hem ook geselecteerd voor de aanstaande WK-kwalificatieduels met Curaçao. Voor Statie wordt derhalve nog een vervanger gezocht.

De selectie: Bassou Boulghalgh, Mats Huijgevoort (FC Den Bosch), Philippe van Arnhem, Simon van Zeelst, Collin Seedorf, Endy Opoku Bernadina en Ingo van Weert (RKC Waalwijk), Tarik Tissoudali, Tom Beissel, Oliver Rifai, Edo Knol en Calvin Valies (Telstar), Jamie Watt, Maiky Fecunda, Sam Strijbosch en Colin van Gool (Helmond Sport), Phil van den Broek en Mitch van der Ven (FC Eindhoven) en Liban Abdulahi (FC Volendam).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.