'Thaise eigenaren waren klaar met omstreden Pearson'

Reacties

Volgens de BBC is het ontslag van manager Nigel Pearson bij Leicester City een gevolg van meerdere incidenten. De 'racistische sekstape' waarop zijn zoon te zien was, zou hem definitief de das om hebben gedaan.

'Thaise eigenaren waren klaar met omstreden Pearson'

De clubleiding maakte dinsdag via een kort statement plotseling bekend dat het Pearson per direct op straat had gezet. Beide partijen zouden 'fundamentele verschillen van inzicht' hebben, waardoor de eigenaren van Leicester geen andere mogelijkheid meer zagen dan afscheid nemen van de oefenmeester.

Opmerkelijk, aangezien de 51-jarige Pearson de club afgelopen seizoen na een grandioze eindsprint vanuit kansloze positie had weten te behouden voor de Premier League. The Foxes eindigden zelfs als veertiende. Hoewel hij bij de fans - zeker na de promotie naar het hoogste niveau in het seizoen 2013/14 - uitermate populair was, lag hij ook regelmatig onder vuur.

Struisvogel
Tegen een Leicester-fan die hem beledigde riep Peason bijvoorbeeld: 'Rot op en ga dood.' En tegen een journalist die in de ogen van de trainer een domme vraag stelde: 'Als je dat niet weet ben je een struisvogel die zijn kop in het zand heeft gestoken, of gewoon heel erg dom.' Daarnaast kwam hij in opspraak doordat hij James McArthur van Crystal Palace tijdens een opstootje bij zijn keel pakte.

Het laatste incident waarbij Pearson - indirect - betrokken was, was enkele weken geleden. Drie spelers van de club, waaronder Pearsons zoon James, maakten tijdens een clubtrip door Thailand een sekstape met enkele Thaise prostituees. Daarbij lieten ze zich bovendien in racistische termen uit over de dames. Het drietal werd ontslagen nadat de video uitlekte.

Voor de Thaise (!) eigenaren van de club was dat de bekende druppel die de steeds voller rakende emmer deed overlopen. Volgens de BBC waren zij het beu dat hun club continu in diskrediet werd gebracht en was het ontslaan van Pearson de enige overgebleven optie om het imago nog enigszins te redden. Nadat in februari al sprake was van een ontslag van de manager bij toenmalig hekkensluiter Leicester, is hij nu dus alsnog vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.