Tevreden Veltman vergelijkt Zlatan met Chinese muur

Reacties

Hoewel Ajax woensdagavond de nodige grote kansen tegen kreeg in het duel met Paris Saint-Germain overheerste na het 1-1 gelijkspel tevredenheid in het Amsterdamse kamp. Stiekem was er zelfs aan een start van de Champions League met drie punten gedacht, zo vertelden de Ajacieden.

Tevreden Veltman vergelijkt Zlatan met Chinese muur

Verdediger Joël Veltman moest het opnemen tegen Zlatan Ibrahimovic, de beresterke ex-Ajacied. 'En dat was natuurlijk een mooie ervaring', blikte de Oranje-international in gesprek met de NOS terug. 'Ik kende hem alleen van FIFA 14 of videobeelden, omhalen tegen Engeland en dat soort goals. Hij is een soort Pellè, maar dan een niveautje hoger. Hoge ballen wint hij negen van de tien keer, de ballen die hij aanneemt; daar moet je erg kort op zitten.'

'Hij is heel sterk. Als je tegen hem aan loopt, is het net alsof je tegen de Chinese muur opklapt', vervolgde Veltman over de Zweed. 'Op een gegeven moment dacht ik zelfs even dat we samen de stad ingingen', verwees hij naar een duel waarin de spits de Ajacied al lopende enkele meters meevoerde.

Joël Veltman probeert Zlatan Ibrahimovic af te stoppen.
Joël Veltman probeert Zlatan Ibrahimovic af te stoppen.

Het eindoordeel van Veltman was positief. 'In de eerste helft waren we misschien een beetje bang. Na rust veranderde dat en durfden we wél naar voren. Dan zie je ook dat we dit kunnen en gevaarlijk zijn. Een 1-1 uitslag was vooraf prima geweest, maar uiteindelijk hadden we zelfs ook nog kunnen winnen. Dit geeft in ieder geval zelfvertrouwen naar zondag toe', keek Veltman alvast naar De Klassieker bij Feyenoord vooruit.

Klaassen
Middenvelder Davy Klaassen omschreef het behaalde puntje als 'helemaal niet slecht'. Hij erkende wel dat PSG grote kansen kreeg om de voorsprong van 0-1 naar 0-2 te vergroten. 'Als dat was gebeurd was het wel heel lastig geworden', vertelde Klaassen op de clubwebsite. 'In de eerste helft was het niet goed genoeg, na rust ging het veel beter. Na de 1-1 hadden we zelfs het gevoel: nu kunnen we door. Jammer dat die winnende goal dan uiteindelijk niet meer valt', aldus Klaassen, die besloot met de mededeling dat hij geen hinder meer ondervindt van kuitklachten. 'Ik ben helemaal fit voor zondag', hetgeen overigens niet geldt voor de doelpuntenmaker tegen PSG. Lasse Schöne liep een lichte liesblessure op en is daardoor een vraagteken.

Tot slot meende ook Lucas Andersen dat Ajax tevreden mocht zijn. De Deense middenvelder annex aanvaller stond verrassend in de basiself van trainer Frank de Boer, die meende dat de Deen 'een redelijk tot goede wedstrijd had gespeeld'. 'Ik had vorig seizoen Celtic-uit al gehad, maar voor mij was dit toch wel de grootste wedstrijd. PSG is en blijft een heel sterke ploeg. Misschien hadden we kunnen winnen, maar ik denk zeker dat we tevreden kunnen terugkijken.'

'Een redelijk tot goede wedstrijd', zo luidde het eindoordeel van trainer Frank de Boer over Lucas Andersen, hier in duel met ex-Ajacied Gregory van der Wiel.
'Een redelijk tot goede wedstrijd', zo luidde het eindoordeel van trainer Frank de Boer over Lucas Andersen, hier in duel met ex-Ajacied Gregory van der Wiel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.