Tévez schiet Manchester City naar de derde plaats

Manchester City klopte probleemloos Stoke City met 3-0 en passeerde door die zege Arsenal op de ranglijst. City staat nu derde, een plek die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Carlos Tévez was de grote man.

Na een rustig begin waarin duidelijk te zien was dat de ploegen vermoeid waren opende Tévez iets binnen het kwartier de score. De Argentijn kreeg via een één-twee de bal van James Milner, dolde twee Stoke-verdedigers en knalde snoeihard binnen.

Zonder ook maar iets te duchten van de tegenstander controleerde City eenvoudig de wedstrijd en nam kort na rust nog verder afstand. Joleon Lescott klopte alles en iedereen in de lucht bij een vrije trap en kopte de 2-0 binnen.

Het hoogtepunt van de avond kwam in de 65ste minuut. Tévez nam op fantastische wijze een vrije trap die ver buiten het bereik van Stoke-goalie Thomas Sørensen in de kruising verdween. Invaller Edin Dzeko knalde nog uit een lastige hoek op de paal, maar bij 3-0 bleef het. Ruim voldoende voor The Citizens om als derde de laatste speelronde in te gaan. Foto: VI Images