Tévez: 'Het plan van Allegri werkte vrij aardig'

Carlos Tévez bewees dinsdagavond tegen Real Madrid maar weer eens zijn waarde voor Juventus. De 31-jarige Argentijn zorgde er met zijn vijftigste officiële doelpunt in Turijnse dienst voor dat De Oude Dame volgende week woensdag met een 2-1 voorsprong afreist naar Madrid voor de return van de halve finale in de Champions League.

Serie A-topscorer Tévez maakte na 57 minuten uit een strafschop zijn zevende treffer van dit CL-seizoen en zijn 29ste goal in officiële wedstrijden. In de achtste minuut had de bedrijvige aanvaller Iker Casillas met een geplaatst schot in de verre hoek al dusdanig in de problemen gebracht dat Álvaro Morata de rebound kon binnentikken.

Dat hijzelf en zijn ploeggenoten het Real Madrid bij vlagen zo moeilijk maakten, was volgens Tévez te danken aan de strijdwijze van trainer Massimiliano Allegri. 'Onze coach heeft ons uitstekend op deze wedstrijd voorbereid. Hij wilde dat we de Madrid-verdedigers onder druk zouden zetten, zodat ze fouten zouden gaan maken. Dat werkte vrij aardig.'

En dus lonkt voor Juve de eerste finaleplaats sinds 2003. Tévez weet dat het nog lang niet zover is. 'We speelden een geweldige wedstrijd en verdienden de overwinning. Maar is nog helemaal niets veranderd wat onze kansen betreft om door te gaan. We zullen in Madrid met dezelfde vastberadenheid, focus en wil om de winnen moeten spelen.'

United-bloed
Dat Tévez bezig is aan een van de beste seizoenen uit zijn carrière verbaast Patrice Evra allerminst. De Franse linksback van Juventus speelde tussen 2007 en 2009 al twee jaar met hem samen bij Manchester United, waarmee ze in 2008 de Champions League wonnen. 'Carlos Tévez heeft net als ik United-bloed: hij is een kampioen en een echte professional', zei Evra bij ITV. 'Ik ben blij dat ik weer met hem samenspeel. Hij is bezig aan een fantastisch jaar. We willen de Champions League winnen.'