Tévez haalt inspiratie uit doeltreffendheid van Van Persie

Carloz Tévez meent dat zijn manager Roberto Mancini met zijn loftuitingen aan het adres van Robin van Persie het nodige heeft losgemaakt bij Manchester City. Volgens de Argentijn waren de woorden van zijn Italiaanse coach precies de motivatie die hij en zijn mede-aanvallers nodig hadden.

Tévez haalt inspiratie uit doeltreffendheid van Van Persie

Mancini sprak de laatste weken herhaaldelijk zijn teleurstelling uit over het gebrek aan doelpunten bij zijn aanvallers en koppelde dat verdriet aan de productie van Van Persie. Waar de Oranje-international afgelopen zomer nog een doelwit was van City, laat hij nu bij stadgenoot en rivaal Manchester United goal na goal aantekenen.

'En die woorden waren een motivatie voor onze spitsen, we zijn nu bereid de strijd aan te gaan', vertelt Tévez, die opmerkelijk genoeg afgelopen weekend in het FA Cup-duel met Watford (3-0) voor het eerst sinds 1 december 2012 weer doel trof.

Tévez acht City ondanks een achterstand van zeven punten op de stadgenoot niet kansloos in de strijd om prolongatie van de Engelse titel. 'United verloor het laatste seizoen ook belangrijke wedstrijden. Wij gaan in ieder geval zorgen dat we kort achter ze zitten. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's