Tévez en Morata bezorgen Real Madrid zware klus

Reacties

Juventus heeft in de eerste halve finale van de Champions League voor een stunt gezorgd. In Turijn werd titelverdediger Real Madrid bij vlagen overdonderd door de kampioen van Italië: 2-1.

Tévez en Morata bezorgen Real Madrid zware klus

Waar Real Madrid op voorhand werd betiteld als dé grote favoriet, was het Juventus dat de touwtjes stevig in handen had in de openingsfase in Turijn. Binnen tien minuten was het al raak, uitgerekend via Álvaro Morata. De Madrileense spits won vorig jaar nog de Champions League met De Koninklijke, maar stapte na dat seizoen over naar de kersverse kampioen van de Serie A. Dom balverlies van Sergio Ramos stond aan de basis van de treffer die zeer fraai werd voorbereid.

De dramatische pass van de Spanjaard werd eenvoudig opgepikt door Arturo Vidal, waarna Juventus de bal liefst 27 keer rondspeelde. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Carlos Tévez. De Argentijn bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit. Doelman Iker Casillas kon er maar net bij, maar in de rebound was Morata - uit de rug van Pepe - er als de kippen bij. Vlak daarvoor was hij al dicht bij een treffer, maar Casillas keerde de lepe lob van de spits met moeite.

Bloed
Juventus rook bloed en was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk via Tévez. Ook aan dat schot ging een slordige pass van Ramos, die door trainer Carlo Ancelotti op het middenveld werd geposteerd, vooraf. Daarmee toonde Juventus aan dat de club absoluut geen figurantenrol hoeft te vertolken in de halve finale tegen Real Madrid. Zeker niet in eigen huis, want in de voorgaande zeven thuisduels met de Spaanse topclub ging er slechts één verloren (W5, G1, V1). Het beeld voor rust toonde dat ook aan, maar zoals wel vaker had Real Madrid aan één moment genoeg.

James Rodríguez vond in de 28ste minuut het gaatje in de Italiaanse defensie. Op aangeven van de Colombiaan kon Cristiano Ronaldo van dichtbij de gelijkmaker binnenkoppen: 1-1. De Portugees is nu weer alleen topscorer aller tijden in de Champions League. Het was zijn 76ste doelpunt. Lionel Messi staat op 75. De schroom kwam er in het laatste kwartier van de eerste helft duidelijk vanaf bij Madrid. Kort na de 1-1 was Rodríguez in kansrijke positie, maar zijn kopbal in het vijfmetergebied spatte uiteen op de lat.

Maar het meeste spektakel kwam uiteindelijk toch vooral van de kant van Juventus. De eerste grote kans na de rust was in ieder geval direct raak. De Oude Dame kwam er razendsnel uit in de counter via Tévez. De Argentijn kwam tot het strafschopgebied van Madrid, maar werd net voordat hij wilde uithalen neergelegd door Dani Carvajal. De verdediger ontsnapte aan een rode kaart en kreeg zelfs geen geel van arbiter Martin Atkinson. Vervolgens zette Tévez vanaf elf meter de 2-1 op het scorebord. Later zou Carvajal alsnog geel incasseren en dat had dus zijn tweede kunnen zijn.

Bij Juventus is Carlos Tévez dit seizoen de meest productieve speler. De Argentijnse aanvaller was in zijn 44ste officiële wedstrijden al goed voor 29 doelpunten en leverde bovendien nog eens acht assists.
Bij Juventus is Carlos Tévez dit seizoen de meest productieve speler. De Argentijnse aanvaller was in zijn 44ste officiële wedstrijden al goed voor 29 doelpunten en leverde bovendien nog eens acht assists.

Real Madrid drong in het laatste half uur nog wel aan, maar was niet in staat om de Italiaanse defensie te doorbreken. Alleen Ronaldo was nog een keer dichtbij een treffer. De Portugees kwam een teenlengte tekort bij de voorzet van invaller Javier Hernández. Maar ook in de slotfase was de beste kans voor Juventus. Uit de voorzet van Andrea Pirlo kopte Fernando Llorente vanuit kansrijke positie tegen Casillas. De eerste opdracht heeft Juve goed doorstaan. Volgende week woensdag wacht de spannende return in Estadio Santiago Bernabéu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.