Tete hoorde nog niets van Ajax: 'Kan moeilijk zelf gaan bellen'

Reacties

Kenny Tete staat open voor een langer verblijf bij Ajax. De huidige verbintenis van de 21-jarige rechtsback bij de Amsterdammers loopt af in 2018, maar de club nam nog geen contact met hem op over een verlenging.

Tete hoorde nog niets van Ajax: 'Kan moeilijk zelf gaan bellen'

Tete maakt een vreemd seizoen door bij Ajax. Afgelopen dinsdag speelde hij nog negentig minuten bij het Nederlands elftal in het oefenduel met Italië, maar bij De Klassieker tegen Feyenoord zat hij weer 'gewoon' op de reservebank bij Ajax. Hoewel hij onder trainer Peter Bosz maar weinig aan spelen toekomt, staat Tete open voor een langer verblijf in Amsterdam.

'Als Ajax iets wil, hebben ze mijn nummer en dat van mijn zaakwaarnemer', zegt Tete in een uitgebreid interview in de nieuwe VI. 'Ik kan moeilijk zelf de club bellen of ik bij kan tekenen. Na vorig seizoen was er interesse van een paar goede clubs, maar ik wilde bij Ajax blijven. Ik vond dat destijds het beste voor mijn ontwikkeling. Daar had de clubleiding begrip voor en ze waren positief', vertelt de rechtsachter.

'Ik was basisspeler en international van Oranje. Sindsdien heb ik niets meer vernomen van de clubleiding over mijn toekomst. Ik lees en hoor ook van alles. Dat ik weg zou willen, dat mijn zaakwaarnemer Mino Raiola daarmee bezig zou zijn, noem maar op. Daar moet ik om lachen, want het is onzin, het klopt totaal niet. De waarheid is dat ik niets van de club heb vernomen.'

Onana
Ajax heeft overigens wel contact opgenomen met doelman André Onana, wiens contract eveneens in de zomer van 2018 afloopt. De club heeft de Kameroener een contractverlenging tot 2021 aangeboden. Inmiddels is een tegenvoorstel gedaan, waarbij de intentie is uitgesproken van beide partijen om binnenkort weer om de tafel te gaan.

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI PRO het uitgebreide interview met Kenny Tete, waarin hij openhartig vertelt over zijn rol bij Ajax en het Nederlands elftal.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.