Terugkeer Schweini lichtpuntje in Bayern-voorbereiding

De voorbereiding van Bayern München op het nieuwe seizoen verloopt verre van soepel. Er is kritiek op aanvaller Mario Gomez, terwijl de linksbackpositie door blessures onderbezet is. Tijdens een vriendschappelijk toernooi in Hamburg kan de Beierse topclub zich zaterdag meten met Hamburger SV en Werder Bremen.

Terugkeer Schweini lichtpuntje in Bayern-voorbereiding

Mario Gomez zal tijdens het toernooi onder een vergrootglas liggen. Met Mario Mandzukic en Claudio Pizarro trok Bayern twee concurrenten voor hem aan. Bovendien lag de Duitse centrumspits recentelijk onder vuur.

Voorzitter Uli Hoeness was kritisch op de clubtopscorer van het afgelopen seizoen (26 goals). 'Mario is een speler die net als Gerd Müller veertig doelpunten moet kunnen maken in de Bundesliga. Hij heeft een zekere flegmatiek over zich en dat moeten we eruit krijgen.'

Bayern-trainer Jupp Heynckes trok zich weinig aan van de woorden van Hoeness. Wel moet de oefenmeester zich zorgen maken om de linksbackpositie. Zowel David Alaba als Diego Contento zijn voorlopig uitgeschakeld, en Philipp Lahm is in de ogen van Hoeness alleen een optie voor de positie aan de rechterkant van de defensie.

Van de komst van een extra verdediger is desondanks geen sprake. Middenvelder Luiz Gustavo is de voornaamste kandidaat om het gat op te vullen, terwijl ook de van FC Basel overgekomen Xherdan Shaqiri in aanmerking komt.

Toch was er ook positief nieuws voor Heynckes. Bastian Schweinsteiger maakt zaterdag voor het eerst weer zijn opwachting in het elftal van de Rekordmeister. 'Hij leeft weer op. Ik heb er vertrouwen in dat hij weer de speler wordt die hij in de eerste helft van het seizoen voor ons was', aldus Heynckes over de tijdens het EK nog met zijn fitheid worstelende middenvelder.

Schweinsteiger heeft nog volop tijd om volledig fit te geraken voor het nieuwe seizoen. Op zaterdag 25 augustus staat het eerste Bundesliga-duel van Bayern op het programma. Promovendus Greuther Fürth ontvangt de verliezend Champions League-finalist in de eigen Trolli Arena. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's