Terugkeer Poulsen maakt verhuur Haps en Gorter mogelijk

Reacties

AZ staat op het punt de komst van Simon Poulsen formeel af te ronden. De Deense linksback krijgt een contract voor anderhalf jaar en geeft de Alkmaarse club de ruimte om enkele spelers te verhuren.

Terugkeer Poulsen maakt verhuur Haps en Gorter mogelijk

Poulsen vertrok in de zomer 2012 transfervrij naar Sampdoria, nadat hij drieënhalf jaar voor AZ had gespeeld. Het avontuur in Italië werd echter niet wat de 27-jarige international ervan verwachtte. Maandag keerde hij daarom terug in Alkmaar.

Zodra de Italiaanse voetbalbond hem heeft vrijgegeven, is hij officieel speler van AZ. Hoewel Poulsen fit genoeg is om meteen in actie te komen, zal hij dinsdag nog niet meereizen naar Kerkrade, waar Roda JC wacht in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi.

Met de komst van Poulsen heeft trainer Dick Advocaat zijn gewenste concurrent voor Nick Viergever binnen. De verwachting is dat de 24-jarige linksback na dit seizoen vertrekt. Poulsen is in eerste instantie de beoogde opvolger van Viergever, maar Advocaat hoopt dat ook Ridgeciano Haps zich kan mengen in de strijd om een basisplaats.

Om Haps een steuntje in de rug te geven wil de 66-jarige oefenmeester het twintigjarige talent nog tijdens de winterstop op huurbasis elders laten neerstrijken, zodat hij komende zomer met speelminuten op het hoogste niveau in de benen terugkeert in Alkmaar. Ook Donny Gorter mag rekenen op een tijdelijke transfer. Voor hem is ADO Den Haag al in de markt. Ook Wesley Hoedt en Willie Overtoom komen in aanmerking voor een verhuurperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.