Terugkeer naar Italië lonkt voor bekritiseerde Donnarumma

Reacties

Het eerste seizoen van Gianluigi Donnarumma bij Paris Saint-Germain is vooralsnog niet een doorslaand succes te noemen. Twee dagen na zijn veelbesproken optreden tegen Real Madrid wordt de doelman in de Italiaanse media in verband gebracht met een zomerse terugkeer naar de Serie A.

Terugkeer naar Italië lonkt voor bekritiseerde Donnarumma
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
PSG
PSG

Donnarumma (23) werd groot bij AC Milan en maakte afgelopen zomer, nadat hij met Italië Europees kampioen was geworden, transfervrij de overstap naar PSG. Bij die club is hij niet wekelijks verzekerd van speelminuten: Donnarumma wisselt de wedstrijden af met zijn concurrent Keylor Navas. Voor beide doelmannen lijkt dat geen ideale situatie te zijn.

Woensdag mocht Donnarumma zich weer laten zien, in de Champions League-kraker tegen Real. PSG had de wedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu onder controle, tot Donnarumma met de bal aan zijn voet werd afgetroefd door Karim Benzema en de Fransman de spanning terug in het duel bracht. Met nog eens twee goals schoot Benzema Real uiteindelijk naar de kwartfinale.

Bij PSG was men woedend op scheidsrechter Danny Makkelie en zijn team; volgens de Fransen werd er bij de eerste goal van Benzema een duidelijke overtreding gemaakt op Donnarumma. De keeper moet echter ook in de spiegel kijken: hij treuzelde simpelweg te lang en bracht zichzelf daarmee in een onnodig lastige situatie. Dit werd genadeloos afgestraft.

Het eerste jaar van Donnarumma in Parijs kent maar weinig hoogtepunten en er wordt al gespeculeerd over een vroegtijdig einde van de samenwerking. De doelman staat deze vrijdag op de cover van La Gazzetta dello Sport, dat weet dat Juventus Donnarumma graag wil hebben. De Oude Dame had ook in de Milan-tijd van de international al concrete belangstelling.

Ook Corriere dello Sport heeft Donnarumma op zijn voorpagina staan, vanwege een gesprek met Gianluigi Buffon over zijn bekritiseerde opvolger bij de nationale ploeg. Volgens Buffon hoeft Donnarumma zich geen zorgen te maken: 'Hij zal ook hier overheen komen. Gigi hoort bij de beste drie doelmannen van de wereld', stelt de veteraan van Parma.

Bij PSG loopt het contract van Donnarumma nog tot medio 2026 door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.