Terugkeer Malki levert Roda tegen VVV tweede zege op

Dankzij aanvoerder Sanharib Malki heeft Roda JC Kerkrade na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen. De van een enkelkwetsuur herstelde Syriër nam in de beladen Limburgse derby tegen VVV-Venlo twee van de drie treffers voor zijn rekening: 3-0.

Terugkeer Malki levert Roda tegen VVV tweede zege op

In de aanloop naar vanavond had Malki zelf al de hoop uitgesproken in het thuisduel aan de aftrap te kunnen verschijnen. Dat lukte en al in de eerste helft gaf de goaltjesdief de aanzet voor de tweede seizoenzege van de ploeg uit Kerkrade. Na ruim een half uur was hij het meest attent na een klutssituatie en brak hij koppend de ban.

Tien minuten na de pauze kwam Roda op 2-0 door Mark-Jan Fledderus. Zijn rake, diagonale schot stelde VVV-Venlo voor een schier onmogelijke opgave. Hoewel de ploeg van Ton Lokhoff het wel probeerde, vond het bij de kansen doelman Filip Kurto als sta-in-de-weg.

Malki, die een klein kwartier voor tijd moegestreden naar de kant mocht tijdens een applauswissel, zorgde ook voor het slotakkoord. Na 71 minuten nam hij met een snoeiharde vrije trap het laatste restje spanning weg. Zijn kanonskogel verdween schitterend in de bovenhoek.

Mede door de inbreng van de Syriër is VVV-Venlo na veertien duels in Kerkrade nog altijd zonder zege. Datzelfde geldt voor het huidige seizoen. VVV is de enige ploeg die het na acht duels nog altijd zonder het zoet van een overwinning moet doen. De nederlaag van zaterdagavond betekende tevens dat het tweeduizendste duel sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 geen luister bijgezet kon worden. De hekkensluiter heeft twee punten achterstand op NAC, maar de Bredanaars komen zondag nog wel in actie in Eindhoven tegen PSV.

Met de tweede zege van het seizoen vond Roda JC de aansluiting met de middenmoot. De ploeg won met de fitte Malki bovendien flink aan elan en bravoure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's