Terugkeer Kompany flinke opsteker voor kwetsbaar City

Reacties

Manager Manuel Pellegrini kan zondag tegen Tottenham Hotspur weer een beroep doen op Vincent Kompany. De aanvoerder van Manchester City kwam eind december voor het laatst in actie, maar is op tijd fit voor het belangrijke treffen tussen de nummers vier en twee van de Premier League.

Terugkeer Kompany flinke opsteker voor kwetsbaar City

Kompany werd de afgelopen maanden node gemist bij City. De club verloor bij afwezigheid van de Belg van concurrenten Arsenal en Leicester City en ook duels met Liverpool en Stoke City gingen verloren. The Citizens vinden zichzelf daarom terug op een vierde plaats, zes punten achter koploper Leicester. In de zeventien competitieduels zonder Kompany kreeg City dit seizoen 24 tegendoelpunten. In de negen duels dat de aanvoerder wel meedeed incasseerde de ploeg slechts twee treffers.

Kompany speelde op 8 november zijn laatste volledige wedstrijd. In het duel met Sunderland op Tweede Kerstdag maakte hij zijn rentree, maar na negen minuten moest hij de strijd alweer staken met een kuitblessure (foto). Sindsdien rommelde manager Pellegrini met zijn centrale verdedigingsduo. Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Eliaquim Mangala en Bacary Sagna konden de Chileen allemaal niet bekoren en dus is hij blij dat Kompany weer terug is. 'Hij is één van de beste verdedigers van de Premier League', loofde de manager zijn verdediger op de clubsite.

Tegenover de terugkeer van Kompany staan de blessures van Mangala, Sagna, Kevin De Bruyne, Fabian Delph, Samir Nasri, Jesús Navas en Wilfried Bony. 'Het is lastig dat we zoveel blessures hebben, maar we zullen het moeten doen met de spelers die wel beschikbaar zijn', aldus Pellegrini.

De manager, die in de zomer vervangen wordt door Pep Guardiola, heeft lovende woorden over voor de tegenstander van zondag: 'Ze zijn een serieuze kanshebber voor de titel. Het wordt geen beslissende wedstrijd, maar wel een heel belangrijke.' Om 17.15 uur trappen de ploegen af in het Etihad Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.