Terugkeer Defour bij Standard loopt uit op deceptie

Reacties

De rentree van Steven Defour bij Standard Luik is niet ongemerkt voorbij gegaan. De Anderlecht-middenvelder pakte rood en zag zijn elftal vervolgens verliezen: 2-0.

Terugkeer Defour bij Standard loopt uit op deceptie

Defour speelde van 2006 tot 2011 bij Standard, maar toen de 26-jarige middenvelder afgelopen zomer na een avontuur bij FC Porto besloot terug te keren naar België, koos hij voor Anderlecht. Dat viel niet goed bij de harde kern van zijn oude club.

Shirts van Defour werden verbrand en de fans toonden een spandoek (zie foto onder) waarop het afgehakte hoofd van de middenvelder te zien was met de tekst: 'Red or dead'. KBVB-directeur Bob Madou oordeelde op Twitter hard over de acties: 'Wansmakelijk en onaanvaardbaar. Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wat we wel kunnen doen.'

Ook op het veld greep Defour de hoofdrol. Hij kreeg namelijk in de 53ste minuut van scheidsrechter Alexandre Boucaut zijn tweede gele kaart - en dus rood - toen hij een bal de tribunes in schoot, om een blessurebehandeling mogelijk te maken. Tegen het tienkoppige Anderlecht greep Standard vervolgens de overwinning.

Na ruim een uur maakte Laurent Ciman, die zijn afscheidswedstrijd voor Standard speelde, de openingstreffer voor de thuisploeg. De 29-jarige verdediger reist dus met een goed gevoel af naar Montreal Impact, zijn nieuwe werkgever. Bij Anderlecht maakte Chelsea-huurling Marko Marin een kwartier voor tijd zijn debuut, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. Igor De Camargo gooide de wedstrijd namelijk met de 2-0 definitief in het slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.