Teruggekeerde Van Ginkel moet PSV weer naar titel loodsen

Reacties

PSV hoopt dat Marco van Ginkel opnieuw een grote rol kan spelen in de titelstrijd. Vorig seizoen was de Chelsea-huurling goud waard voor de Eindhovenaren. Zaterdag slaagde PSV er opnieuw in om Van Ginkel voor een half jaar vast te leggen.

Teruggekeerde Van Ginkel moet PSV weer naar titel loodsen

Begin 2016, op de slotdag van de winterse transfermarkt, slaagde PSV erin om Van Ginkel voor een half jaar vast te leggen. De voormalige Vitesse-speler maakte zijn competitiedebuut namens de Eindhovenaren op bezoek bij FC Utrecht en drukte met een doelpunt tijdens de 0-2 zege meteen zijn stempel, een week later tijdens het uitduel met NEC (0-3) was Van Ginkel opnieuw trefzeker.

In totaal kwam Van Ginkel namens PSV in dertien Eredivisie-duels in actie en daarin kwam hij acht keer tot scoren. De nu 24-jarige middenvelder speelde daardoor een belangrijke rol in de titelstrijd. Op de laatste speeldag kroonde de ploeg van trainer Phillip Cocu zich tot kampioen door zelf te winnen bij PEC Zwolle (1-3), terwijl koploper Ajax niet verder kwam dan een gelijkspel tijdens het uitduel met De Graafschap (1-1).

Verschil met vorig seizoen is dat PSV ten tijde van de komst van Van Ginkel koploper was. Nu staan de Eindhovenaren halverwege het seizoen op de derde plaats. Feyenoord is eerste met een voorsprong van acht punten, terwijl Ajax drie punten meer heeft dan PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.