Teruggekeerde Kaká houdt Real Madrid in titelrace

Real Madrid blijft, met slechts een punt achterstand, koploper Barcelona in de nek hijgen na de 2-1 winst in het uitduel met Real Zaragoza. De van een blessure teruggekeerde Kaká werd matchwinnaar. Rafael van der Vaart moest al na een kwartier naar de kant met een blessure.

Kaká maakte begin maart zijn rentree in de wedstrijdselectie van Real Madrid. Toch begon Rafael van der Vaart in de basis bij
De Koninklijke dat verder geen verrassingen in de basiself had.

Met de 6-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza op zak en in de wetenschap dat Barcelona zaterdag met 3-1 won van Xerez, wist Real Madrid dat het op zoek moest naar een zege. Het trof echter een ploeg die de organisatie op orde had en in de eerste helft werkelijk niets weg gaf.

Het enige opvallende voor rust was dat Van der Vaart al na een klein kwartier naar de kant moest met een blessure. Zijn vervanger was opvallend genoeg niet Kaká, want routinier Raúl ontdeed zich van het trainingspak.

Dat bleek kort na rust een goede keuze. Gonzalo Higuaín schoot verdekt van zestien meter op het doel van Roberto. De goalie van Zaragoza pareerde en wist ook de rebound van Cristiano Ronaldo te keren. De Portugees kreeg de bal terug, behield het overzicht en bediende Raúl die eenvoudig zijn ploeg aan de leiding bracht.

Na de goal van Real werd het een periode onvriendelijk. Een elleboog in het gezicht van Higuaín leverde Matteo Contini de rode kaart op met diverse opstootjes als gevolg. Ondanks de ondertalsituatie kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte.
De steekpass was van Eliseu en Adrián Colunga, ontsnapt aan de buitenspelval, omspeelde handig Iker Casillas en schoof de 1-1 binnen.

Real Madrid gooide na de gelijkmaker de schroom van zich af en zocht met volle overtuiging de aanval. Sergio Ramos kopte op de paal en de uitblinkende Roberto hield Gúti, Higuaín en Xabi Alonso van de tweede treffer voor Real af. Ook de ingevallen Kaká testte de goalie van Zaragoza, maar moest zijn klasse erkennen.

Acht minuten voor tijd moest Roberto zich toch gewonnen geven. Cristiano Ronaldo lanceerde Kaká in het strafschopgebied en de Braziliaan maakte zijn rentree onvergetelijk door hard en geplaatst de 2-1 binnen te schieten.

In de laatste tien minuten slaagde de thuisploeg er met tien man niet meer in de gelijkmaker te forceren, zodat Real Madrid op de ranglijst op een punt achterstand van koploper Barcelona blijft.