Terugblik vijftiende speelronde Eredivisie in tien beelden

De vijftiende speelronde van de Eredivisie leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

Ramon Zomer zoekt de catacomben van De Kuip op nadat hij door scheidsrechter Bas Nijhuis met rood van het veld is gestuurd. Tijdens het duel met Feyenoord gaat de verdediger van Heracles Almelo over de schreef tijdens een opstootje met tegenstander Michiel Kramer. Eerder in het duel har Feyenoorder Simon Gustafson eigenlijk ook al een rode kaart moeten krijgen. De voorvallen zorgen na afloop van het duel voor de nodige gespreksstof.
Tussen de relletjes door wordt er ook nog gevoetbald in Rotterdam. Feyenoord verslaat Heracles met 3-0 en klimt weer naar de tweede plaats. Maar echt van harte gaat het niet. Dirk Kuijt beslist het duel pas in de 83ste minuut. Uit een vrije trap van de ingevallen Tonny Vilhena werkt hij de bal achter keeper Bram Castro en tekent daarmee voor de 2-0. Daarvoor waren de betere kansen voor de bezoekers.
Op bezoek bij Vitesse lijkt PSV tegen puntenverlies aan te lopen. Jorrit Hendrix beslist het duel in Arnhem echter in de slotseconde (1-0) en gaat na afloop van de wedstrijd voorop in de feestvreugde.
Viktor Fischer weet weer wat scoren is. Tegen PEC Zwolle miste de Deense aanvaller van Ajax vorige week de nodige kansen, maar tegen SC Heerenveen schiet hij twee keer raak. De Amsterdammers winnen het duel met 5-2.
Roda JC Kerkrade en FC Groningen komen tijdens een slechte wedstrijd in Limburg niet tot scoren (0-0). De Groningers laten hierdoor de kans om de vierde plaats van Heracles over te nemen liggen. Voor Roda-aanvoerder Gibril Sankoh (de linker Roda-speler) geldt het treffen met de noorderlingen als een ontmoeting met zijn oude club. Hij speelde vijf jaar voor Groningen.
ADO Den Haag trakteert AZ in eigen huis op een nederlaag (1-0). De ploeg van trainer Henk Fraser wint door een doelpunt in de negende minuut van Danny Bakker (rechts).
FC Twente weet weer hoe het voelt om een punt te pakken. De laatste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren, maar aan het duel met Excelsior houden de Tukkers een punt over (1-1). Wie anders dan Hakim Ziyech maakt de enige treffer.
Hekkensluiter De Graafschap kan geen goed vervolg geven aan de 3-2 zege van vorige week op bezoek bij SC Cambuur. FC Utrecht is op De Vijverberg met 1-0 te sterk door een treffer van Rico Strieder.
Met een prachtige treffer bepaalt NEC-aanvaller Anthony Limbombe het thuisduel met PEC Zwolle op 2-2. Bij de rust keken de Nijmegenaren nog tegen een 2-0 achterstand aan.
In de onderste regionen van de Eredivisie is Willem II met 3-0 te sterk voor SC Cambuur. De Tilburgers dragen door de zege de zestiende plaats over aan FC Twente en verlaten de degradatiezone.