Terugblik dertiende speelronde Eredivisie in tien beelden

De dertiende speelronde van de Eredivisie leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

In de eerste helft scoort Feyenoord al snel tegen FC Twente; Simon Gustafson schiet na zes minuten al raak. Maar in de tweede helft vinden de Rotterdammers nog sneller het net. Spits Michiel Kramer kopt de stadionclub iets meer dan een halve minuut na de hervatting op 3-0 en tekent daarmee voor zijn eerste treffer in De Kuip sinds hij afgelopen zomer overkwam van ADO Den Haag.
Feyenoord loopt uiteindelijk uit naar 5-0 en had de Tukkers nog meer pijn kunnen doen. De houding waarmee Hakim Ziyech, sterspeler van FC Twente, na het duel het veld afloopt, zegt genoeg. Na een aantal jaren in de Nederlandse (sub)top verkeert de club momenteel in een diepe crisis. Momenteel staan Ziyech en consorten vijftiende, met slechts één punt voorsprong op nummer zestien Willem II en twee op SC Cambuur, dat zeventiende staat.
Op bezoek bij Willem II komt PSV niet verder dan een gelijkspel (2-2). Wie anders dan topscorer Luuk de Jong zet een kwartier voor tijd de gelijkmaker op het scorebord. Door de remise zakken de Eindhovenaren naar de derde plaats op de ranglijst. Feyenoord staat nu weer tweede.
Ajax blijft koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers verslikken zich niet in SC Cambuur, dat nog altijd wacht op de eerste zege van het seizoen. De Friezen keren met een 5-1 nederlaag huiswaarts.
Een worsteling tussen Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam en ADO Den Haag-spits Mike Havenaar levert de aanvaller van de Hagenaars een strafschop op. Timothy Derijck benut het buitenkansje en tekent daarmee voor de eindstand: 2-2.
Ook in Nijmegen gaat de bal op de stip. NEC-topscorer Christian Santos benut het buitenkansje en schiet zijn ploeg langs FC Utrecht (1-0) en naar de vijfde plek op de ranglijst.
PEC Zwolle houdt het op bezoek bij Roda JC Kerkrade niet bij één goal. De Limburgers worden met 5-0 opzij gezet. Ryan Thomas (links) is goed voor twee doelpunten en gaat voorop in de feestvreugde.
Mounir El Hamdaoui heeft zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij AZ te pakken. Met dat doelpunt levert de Marokkaanse aanvaller een belangrijke bijdrage aan de 3-1 thuiszege op SC Heerenveen.
Heracles Almelo en Excelsior komen allebei niet tot scoren. De wedstrijd, waarin de bezoekers uit Rotterdam het meeste gevaar kunnen stichten, eindigt zoals die ook begon: doelpuntloos.
Ook na de dertiende speelronde is hekkensluiter De Graafschap nog zonder zege. Mede door een fantastische treffer van Michael de Leeuw (rechts) wordt er in eigen huis met 2-1 verloren van FC Groningen.

Samenstelling: Daniel Vervelde