Terugblik 22ste speelronde Eredivisie in tien beelden

De 22ste speelronde van de Eredivisie leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

Riechedly Bazoer stond zondag op in De Klassieker. De negentienjarige middenvelder van Ajax had het tijdens de wedstrijd geregeld aan de stok met Feyenoorder Tonny Vilhena, maar besliste uiteindelijk de wedstrijd door in de 65ste minuut prachtig raak te schieten: 2-1.
John Heitinga had zich geen mooier afscheid kunnen wensen. Voorafgaand aan De Klassieker nam hij afscheid van het publiek en de spelers van Ajax. Hier omhelst hij aanvoerder Davy Klaassen.
Weer een 0-0 op vrijdagavond. Deze keer wisten Excelsior en Willem II niet tot scoren te komen. Het is al de derde keer op rij dat de vrijdagavondwedstrijd zonder doelpunten blijft.
Hakim Ziyech schoot FC Twente met een assist en een doelpunt naar de overwinning bij zijn oude club SC Heerenveen. De middenvelder werd tijdens de wedstrijd uitgefloten en haalde nadrukkelijk zijn gram bij de Friese supporters na zijn doelpunt (1-3).
Het duel tussen ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade was bijzonder voor Mike van Duinen. De aanvaller speelde vijf jaar in Den Haag, voordat hij naar Fortuna Düsseldorf vertrok. Na zijn tijdelijke transfer naar Roda JC stond hij nu voor het eerst weer als speler in het Kyocera Stadion. Tegenover zijn maatje Tom Beugelsdijk. Ze pakten uiteindelijk allebei een punt (2-2).
Een bekend gezicht: Guram Kashia met de aanvoerdersband bij Vitesse. Toch was het al even geleden, de Georgiër stond in november voor het laatst in de basis bij de Arnhemmers en was dan ook blij weer terug te zijn. 'Het was een heerlijk gevoel.' Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg de boot in ging tegen AZ (1-0).
Heracles Almelo is de nieuwe nummer drie in de Eredivisie. De Heraclieden gingen Feyenoord voorbij door een overwinning (2-0) op PEC Zwolle. Iliass Bel Hassani (links) was weer belangrijk door in de 54e minuut het eerste doelpunt te maken.
In de twaalfde minuut van het duel tussen FC Groningen en Cambuur stond Michael de Leeuw aan het eind van een geweldige Groningse aanval. Danny Hoesen gaf de bal mooi mee aan Bryan Linssen, die fantastisch controleerde en voorgaf op De Leeuw: 1-0. Oussama Idrissi zorgde voor de eindstand (2-0).
Dat was even wennen voor Christian Santos (links). De topscorer van NEC stond tot nu toe alle competitiewedstrijden in de basis en scoorde daarin dertien keer. Hij wilde zijn aflopende contract echter niet verlengen en dus zette trainer Ernest Faber hem op de reservebank. Santos viel na de rust in en was betrokken bij het enige Nijmeegse doelpunt: 1-1.
Marco van Ginkel kende donderdag een valse start bij PSV door bij zijn debuut in de beker te verliezen van FC Utrecht (1-3). De middenvelder haalde zondag zijn revanche door in de 21ste minuut de zege voor PSV in Utrecht binnen te halen: 0-2.

Samenstelling: Lentin Goodijk