Terry: 'Lampard en Rooney niet zeker van basis'

Groot was de paniek in Engeland in de aanloop naar de interlands met Israël en Rusland vanwege de blessures van David Beckham, Owen Hargreaves, Frank Lampard en Wayne Rooney. Nadat de twee cruciale duels waren gewonnen, laat aanvoerder John Terry doorschemeren dat de geblesseerden niet zonder meer hun plaats terugkrijgen.

Terry: 'Lampard en Rooney niet zeker van basis'

'Er zijn geen garanties af te geven over basisplaatsen tijdens de volgende interland', gaf Terry zijn mening in The Guardian. 'Tijdens de laatste twee duels zijn er spelers in het elftal gekomen die willen vechten voor hun plek. Zo hebben Gareth Barry en Shaun Wright-Phillips een goede indruk achtergelaten. De bondscoach zal keuzes moeten maken. Dat lijkt me een goede zaak.'

De visie van de verdediger van Chelsea is tekenend voor de omgeslagen meningen over het Engelse nationale elftal. Het team van bondscoach Steve McClaren presteerde tot aan vorige week matig tijdens de kwalificatie voor het EK in 2008. De zeges tegen Israël en Rusland (beide 3-0) hebben voor een bijna euforische stemming gezorgd.

Barry en Wright-Phillips toonden zich waardige vervangers van respectievelijk Lampard en Beckham, terwijl Rooney de concurrentie zal moeten aangaan met het in ere herstelde spitsenduo Emile Heskey-Michael Owen.

Bekijk hier al onze video's