Terry grootgebruiker schoenen, overijverige tolk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Terry grootgebruiker schoenen, overijverige tolk

'Ik gebruik een paar tijdens het warmlopen, een paar voor de eerste helft en een paar voor de tweede helft. Daarna draag ik die schoenen nooit meer.'
• Voor John Terry is er een flinke voorraad voetbalschoenen nodig (geweest), zo blijkt uit de ontboezeming van de Chelsea-routinier. De verdediger speelde immers 669 wedstrijden voor The Blues. En dat dan keer drie... (Soccer AM)

Christian Gross leidde Al-Ahli naar de Saudische titel. De Zwitserse trainer gaf na afloop uitleg. We hebben het idee dat de tolk iets meer woorden nodig had om het relaas van Gross te vertalen.

• De leiding van Trabzonspor greep afgelopen week na de nederlaag tegen Fenerbahçe (0-4) drastisch in. Uit onvrede over de teleurstellende resultaten werden zes spelers geschorst. Luis Pedro Cavanda reageerde gepikeerd op zijn verbanning. De tweevoudig Belgisch international wees fijntjes op zijn prestaties. 'Ik ben de op een na meest gebruikte speler dit seizoen bij Trabzonspor. En tegen Fenerbahçe speelde ik niet, omdat ik een gebroken teen had.'

'En nu houdt het op. De andere trainer moet ook wat zeggen, en ze strijden nog tegen degradatie. Eruit! Weg!'
• De spelers van SC Freiburg hadden vrijdag alle reden om flink uit hun bol te gaan na de 2-1 zege op SC Paderborn. Na een jaar was het verloren terrein weer goedgemaakt, want promotie was een feit. Tijdens de persconferentie van de twee trainers waren ze gewapend met bier- en champagneflessen ook nadrukkelijk aanwezig, totdat ze tot orde werden geroepen door hun eigen coach Christian Streich.

'Eddy de Neve. Vier doelpunten in de eerste echte wedstrijd van het Nederlands elftal. Een standbeeld heeft het niet opgeleverd, maar vergeten mogen we hem niet.'
• De KNVB laat zien over historisch besef beschikken met een relaas van de eerste officiële Oranje-interland, op 30 april 1905 in en tegen België (1-4).

• Het is altijd plezierig als plannetjes ook daadwerkelijk resultaat opleveren. Bij New York Red Bulls wierp al het harde voorbereidingswerk zijn vruchten af. De uitvoering kan hier en daar nog iets beter, maar FC Dallas had in elk geval geen antwoord op de ingestudeerde vrije trap.

• Bij RC Genk voelen ze beduidend minder druk dan bij Club Brugge, de aanstaande tegenstander. Sterker nog, via een cartoon op de clubwebsite wordt de draak gestoken met de titelstress bij Michel Preud'homme, de trainer van Club Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.