Terim roept Kazim-Richards op voor interland tegen Oranje

Reacties

Colin Kazim-Richards maakt deel uit van de voorlopige Turkse selectie voor de interlands tegen Nederland en Luxemburg. De spits van Feyenoord is echter nog onzeker vanwege een blessure.

Terim roept Kazim-Richards op voor interland tegen Oranje

De 28-jarige aanvaller beleeft bij de Rotterdammers zijn meest productieve seizoen: in 28 officiële duels was hij elf keer trefzeker. Kazim-Richards liep echter twee weken geleden een hamstringblessure op, waardoor het onzeker is of hij eind maart fit genoeg zal zijn om in actie te komen namens Turkije. Deze week is hij snel op en neer geweest naar Belgrado, voor een bezoek aan de Servische wonderdokter Mariana Kovacevic.

Kort voor hij geblesseerd raakte, deed Kazim-Richards een open sollicitatie bij bondscoach Fatih Terim. 'Ik kijk uit naar de dag dat ik weer bij de nationale ploeg word gehaald', stelt Kazim-Richards. 'Ik heb het spelen met Turkije echt gemist. Als ik zo blijf presteren en scoren bij Feyenoord hoop ik dat ik een oproep krijg van Terim. Volgens mij ben ik in het buitenland de meest trefzekere Turk.'

Met Terim heeft Kazim-Richards een bijzondere band. In juni 2007 debuteerde hij onder de huidige keuzeheer tegen Brazilië als international. Zijn 35ste en laatste interland dateert van november 2011. De spits kreeg van toenmaligeTurkije-bondscoach Guus Hiddink speeltijd in de verloren play-offs om een EK-ticket tegen Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.