Terim: 'Met praten over Robben doe je Afellay tekort'

Reacties

De Turkse bondscoach Fatih Terim erkent dat het ontbreken van Arjen Robben gunstig is voor zijn elftal. Tegelijkertijd wijst de keuzeheer erop dat Nederland genoeg goede spelers heeft.

Terim: 'Met praten over Robben doe je Afellay tekort'

Op de persconferentie van vrijdag besprak Terim de blessuregevallen waar zijn collega Guus Hiddink in aanloop naar het EK-kwalificatieduel mee te maken heeft. 'Dat Robben er niet bij is, is voor hen een hele aderlating. Maar als je het alleen maar over hem hebt, doe je een jongen als Ibrahim Afellay en de anderen die gaan spelen tekort', geeft Terim prijs dat hij de voormalige PSV'er op de rechterflank verwacht.

'Robben is absoluut belangrijk, maar als hij niet meedoet is het niet zo dat de machine gaat haperen. Het Nederlandse voetbal kent genoeg grote spelers', vervolgt hij. 'Ik zeg altijd dat Nederland een van de beste ploegen ter wereld is, maar dat betekent niet dat we bang moeten zijn. Wie ontbreekt er naast Robben nog meer? Ron Vlaar? Ja, maar dan kan ik zeggen dat wij achterin Ömer Toprak missen.'

Die twee kun je tegen elkaar wegstrepen, zo meent Terim. Ook zonder Robben - en de eveneens geblesseerde Robin van Persie - verwacht de bondscoach een tot de tanden gewapend Oranje. 'Ze zullen het zeker professioneel aanpakken, want zo hoort het. In de voetballerij geldt dat je de tegenstander altijd serieus moet benaderen, ook al ben je op papier veel beter. Dat zal Nederland doen, respect hoort er namelijk bij.'

Na vier wedstrijden in Groep A bezet Nederland een teleurstellende derde plaats met zes punten, maar Turkije doet het met vier punten nóg slechter. Tsjechië (twaalf punten) en IJsland (negen punten) bezetten de eerste en tweede plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.