Terim boos op Blind: 'Nederland blijft volgend jaar thuis'

Reacties

Fatih Terim is niet te spreken over Danny Blind. Volgens de bondscoach van Turkije is Blind een ethische grens over gegaan met een felicitatiemail aan de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba voor het bereiken van het EK.

Terim boos op Blind: 'Nederland blijft volgend jaar thuis'

Volgens Terim betreft het mailtje van Blind geen oprechte felicitatie, maar is het een manier om de Tsjechen extra te motiveren voor de ontmoeting met Turkije van zaterdag in de EK-kwalificatiereeks. Oranje is immers gebaat bij Turks puntenverlies in Tsjechië, want alleen als de Turken in hun laatste twee duels minimaal drie punten laten liggen kan Nederland het EK nog halen.

'Dit vind ik niet normaal', foeterde Terim. 'Het is niet sportief en een echte heer zou zich niet zo gedragen. De intenties achter dit mailtje zijn in mijn ogen overduidelijk.'

Dinsdag speelt Turkije tegen IJsland. 'Je zult zien dat als we van Tsjechië winnen, Blind ineens een mailtje naar IJsland stuurt om hen te feliciteren met het bereiken van het EK', zei Terim. 'Ik ben ervan overtuigd dat wij genoeg punten zullen behalen tegen IJsland en Tsjechië en dat we ons via de play-offs voor het EK gaat plaatsen. Nederland blijft volgend jaar thuis.'

'We zijn deze kwalificatiereeks slecht begonnen, maar we zijn nu in een positie beland die we niet meer uit handen gaan geven', sloot Terim af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.