Ter Stegen opvolger Valdés, Pinto moet vertrekken

Reacties

Barcelona heeft de langverwachte komst van Marc-André ter Stegen bevestigd. De 22-jarige Duitse doelman komt over van Borussia Mönchengladbach en is in feite de opvolger van Víctor Valdés, die deze zomer na veertien jaar vertrekt uit Camp Nou. Ook voor reservedoelman José Manuel Pinto is niet langer plaats.

Ter Stegen opvolger Valdés, Pinto moet vertrekken

Sinds Valdés anderhalf jaar geleden liet weten het in de zomer van 2014 na veertien jaar voor gezien te houden, omdat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, was Barcelona druk op zoek geweest naar een nieuwe doelman. Verschillende namen passeerden de revue, maar al snel was duidelijk dat het oog van de Catalanen was gevallen op Ter Stegen, die een vijfjarig contract tekent. Heel even leek een transferverbod roet in het eten te gooien, maar dat is voorlopig opgeschort.

Marc-André ter Stegen kon zijn tranen niet bedwingen bij zijn afscheid in Mönchengladbach.
Marc-André ter Stegen kon zijn tranen niet bedwingen bij zijn afscheid in Mönchengladbach.

Ter Stegen nam eerder dit seizoen afscheid van Borussia Mönchengladbach, waar hij zijn in 2015 aflopende contract niet wenste te verlengen. De viervoudige international van Duitsland is al sinds zijn achttiende de eerste doelman van Die Borussen en zag zijn talent in 2011/12 bevestigd, toen hij door zijn collega's werd verkozen tot beste keeper van de Duitse Bundesliga.

Ter Stegen moest in de Duitse voorselectie voor het WK Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) en Ron-Robert Zieler (Hannover 96) voor zich dulden, al mocht hij vorige week in de oefeninterland tegen Polen (0-0) nog een helft meedoen. Het was zijn eerste interland waarin hij de nul hield. In zijn drie voorgaande optredens (alle oefenduels) incasseerde hij liefst twaalf (!) treffers. Zwitserland (5-3), Argentinie (3-1) en de Verenigde Staten (4-3) waren telkens te sterk voor Die Mannschaft.

Desondanks kijkt Barcelona reikhalzend uit naar zijn komst. De Catalaanse club meldt op de website dat Ter Stegen 'het luchtruim domineert, uitblinkt in eenvoud, goede reflexen heeft en uitstekende meevoetballende kwaliteiten heeft'.

Reservedoelman José Manuel Pinto mag na zes seizoenen vertrekken bij Barcelona.
Reservedoelman José Manuel Pinto mag na zes seizoenen vertrekken bij Barcelona.

Tegenover de komst van Ter Stegen staat het vertrek van Pinto. De 38-jarige Spanjaard was sinds 2008 de stand-in van Valdés en gold als een sfeermaker in de kleedkamer. Na zes seizoenen wordt zijn aflopende verbintenis desondanks niet verlengd. De club bedankt Pinto op de website voor zijn professionaliteit en toewijding. Pinto won met Barça liefst zestien hoofdprijzen en speelde in totaal 73 duels voor de Catalaanse grootmacht.

Huurlingen
Tegelijkertijd heeft Barcelona ook laten weten dat Gerard Deulofeu en Rafinha na dit seizoen terugkeren bij de selectie van trainer Luis Enrique. Voor beide spelers was de kans op speeltijd deze jaargang te klein. Spelen deden ze bij hun tijdelijke werkgevers wel. Vleugelspits Deulofeu kwam 29 keer in actie voor Everton en scoorde vier keer. Middenvelder Rafinha scoorde in 32 wedstrijden vier keer voor Celta de Vigo, waar hij ook al onder hoede van Luis Enrique speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.