Ter Stegen krijgt met Chili-captain Bravo ervaren concurrent

Reacties

Na Marc-André ter Stegen heeft Barcelona met Claudio Bravo een tweede doelman aangetrokken. De 31-jarige aanvoerder van de Chileense nationale ploeg komt over van Real Sociedad en tekent in Camp Nou een vierjarig contract.

Ter Stegen krijgt met Chili-captain Bravo ervaren concurrent

Barça zag met Víctor Valdés en José Manuel Pinto zijn twee keepers van de afgelopen jaren vertrekken. De twee Spanjaarden verlengden hun aflopende contracten niet bij de club waar trainer Luis Enrique komend seizoen de leiding heeft. Met de komst van Ter Stegen en nu Bravo heeft de Catalaanse grootmacht het vertrek van het duo opgevangen.

Waar de 23-jarige Ter Stegen de afgelopen drie jaar een vaste waarde was bij Borussia Mönchengladbach, gold dat de afgelopen acht jaar ook voor Bravo bij Real Sociedad. In 2006 nam de Baskische club de 1 meter 85 lange doelman over van Colo Colo. Bij de club uit zijn geboorteland Chili stond hij sinds 2002 onder de lat. Net als Ter Stegen kost Bravo naar verluidt twaalf miljoen euro.

Claudio Bravo kon Chili niet behoeden voor een 2-0 nederlaag tegen Nederland. Hier moet de Chileense captain toekijken hoe Memphis Depay juichend wegloopt na de 2-0.
Claudio Bravo kon Chili niet behoeden voor een 2-0 nederlaag tegen Nederland. Hier moet de Chileense captain toekijken hoe Memphis Depay juichend wegloopt na de 2-0.

Hoewel de algemene verwachting is dat Ter Stegen als eerste doelman aan zijn tijd bij Barcelona begint, is het wel opmerkelijk dat Barça zoveel geld uitgeeft voor de veelgeroemde doelman van Sociedad en Chili. Op de website spreekt ook de club zich lovend uit over de nieuwe aanwinst door Bravo 'een sobere, behendige doelman met leiderschapskwaliteiten' te noemen.

Volgens Barcelona beschikt Bravo ook over uitstekende meevoetballende kwaliteiten. De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd of Ter Stegen écht de nieuwe onbetwiste eerste doelman is van Barcelona. Bravo heeft immers als voordeel al acht jaar actief te zijn in de Primera División. Bij Real Sociedad is hij uitgegroeid tot de op een na meest ervaren buitenlander en de op twee na meest ervaren doelman in de clubhistorie, een cv waar Ter Stegen (nog) niet aan kan tippen.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.