Ten Voorde beëindigt reeks zonder zege in De Goffert

NEC heeft mede dankzij twee treffers van Rick ten Voorde de eerste zege van dit seizoen in De Goffert behaald door met 3-2 te winnen van een aangepast Heracles. Trainer Peter Bosz speelde in Nijmegen na de 4-0 afstraffing tegen PSV weer met vier verdedigers en wijzigde drie posities in zijn elftal.

Zo was Christian Dorda de vierde verdediger bij de Heraclieden, kreeg Luis Pedro in de aanval de voorkeur boven Everton Ramos da Silva en verving Marko Vejinovic de geschorste Kwame Quansah. Veel hielp het niet want NEC opende na ruim twintig minuten de score via Rick ten Voorde, die bij de tweede paal de bal raak kopte uit een hoekschop van Leroy George.

Kort daarvoor zag Heracles een doelpunt van Samuel Armeteros afgekeurd worden wegens gevaarlijk spel. De aanvaller maakte in het zestienmetergebied een omhaal waarbij NEC-verdediger Rémy Amieux met zijn hoofd de bal wilde wegwerken. Scheidsrechter Jeroen Sanders interpreteerde dit als zijnde gevaarlijk spel, waardoor de treffer geen doorgang vond. In de tweede helft was de Zweed wel doeltreffend.

Binnen tien minuten boog de aanvaller namelijk met twee doelpunten een 1-0 achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Daarvoor kreeg de uitspelende ploeg al kleine kansen via Luis Pedro en Ninos Gouriye.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voet van Leroy George die met een geweldige vrije trap de gelijkmaker aantekende voor de thuisploeg waarna de beslissing vijftien minuten voor tijd viel. Opnieuw was het Ten Voorde die scoorde waarna er zich nog enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Gabor Babos afspeelde, waaruit echter niet meer werd gescoord.

NEC klimt door deze eerste zege in De Goffert sinds acht wedstrijden naar plaats vijf in de Eredivisie, waarbij het zondag nog ingehaald kan worden door Ajax en Feyenoord. Heracles staat door de vierde nederlaag van dit seizoen op de negende plaats in de Eredivisie. Foto: VI Images