'Ten Rouwelaar te licht, Wapenaar in beeld'

PSV is serieus geïnteresseerd in Harald Wapenaar, zo meldt het AD. De Eindhovenaren zien in de doelman van FC Utrecht een goed alternatief voor eerste keeper Ronald Waterreus, die de laatste jaren regelmatig geblesseerd is.

Wapenaar kreeg in de winterstop van het noodlijdende FC Utrecht te horen dat zijn contract komende zomer niet zal worden verlengd. De club moet bezuinigen en neemt daarom afscheid van een flink aantal spelers, waaronder Wapenaar.

De interesse voor de 32-jarige doelman is indirect een brevet van onvermogen aan het adres van Jelle ten Rouwelaar. De jonge PSV-doelman overtuigde in de wedstrijden die hij tot nu toe keepte allerminst.

De buikspierblessure waar Waterreus momenteel mee kampt, komt PSV dan ook niet goed uit. 'In alle eerlijkheid: we zouden Ronald Waterreus niet een periode van een paar weken kunnen missen', vertelde coach Guus Hiddink in het AD.

Dat Ten Rouwelaar nog geen optie is als eerste keeper, beaamde Hiddink. 'Fouten van keepers kunnen ons punten kosten. Net als Arjen Robben moet Ten Rouwelaar in zijn eerste PSV-jaar aanhaken bij de top. Robben heeft dat opgepikt, Ten Rouwelaar moet die stap nog maken. En ik heb nu eenmaal niet zo veel geduld', aldus Hiddink.

Bekijk hier al onze video's