Ten Rouwelaar baalt: 'Volgens de uitleg was dat rood'

Na afloop van de overwinning van PSV op NAC ging het vooral over de niet gegeven rode kaart aan PSV'er Santiago Arias. In Breda baalden ze daar stevig van.

De overtreding van Arias op Erik Falkenburg werd door arbiter Bas Nijhuis afgedaan met geel. 'Bas zei dat hij het gezien had, maar dat hij het geen rood vond', vertelde NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar na afloop van de 6-1 nederlaag aan FOX Sports. Dat was opvallend, aangezien PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum verklaarde dat Nijhuis had gezegd dat hij ook rood had kunnen geven.

Met die laatste lezing was Ten Rouwelaar het eens. 'Ik dacht dat het wél rood was. Ze komen elke zomer keurig bij ons langs om uitleg over de regels te geven. Nou, volgens die uitleg was dit rood. Maar hij werd niet gegeven', sloot Ten Rouwelaar het gespreksonderwerp af.

Over de wedstrijd zelf kon hij kort zijn. 'Als je de eerste helft bekijkt, hoeveel kansen we hebben gecreëerd: dan is 6-1 extra pijnlijk. In de tweede helft geven we het weg, maar op basis van de eerste helft was er niets aan de hand. PSV maakte de kansen af, maar wij niet.'

Dat had ook zijn trainer Nebojsa Gudelj gezien. 'Als je puur naar de uitslag kijkt, lijkt het net alsof wij niets gedaan hebben. Maar qua spel heb ik goede dingen gezien. We waren vanavond alleen niet scherp genoeg in de afronding. We kregen best veel kansen, maar die moet je afmaken. Als je dat niet doet, dan word je afgestraft door PSV, een goed team met bijzondere kwaliteiten voorin.'