Ten Hags supertalent mag zich voor het eerst melden bij hoofdmacht Engeland

Reacties

Kobbie Mainoo is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. De achttienjarige middenvelder van Manchester United maakt zodoende kans op zijn debuut in het team van Gareth Southgate, dat in deze interlandperiode vriendschappelijk speelt tegen Brazilië en België.

Ten Hags supertalent mag zich voor het eerst melden bij hoofdmacht Engeland
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Southgate kreeg vragen over het ontbreken van Mainoo in zijn oorspronkelijke selectie, waarop de bondscoach de jongeling prees, maar ook zei dat Mainoo nog te weinig vlieguren had gemaakt. Allicht heeft Southgate zondag genoten van de heerlijke FA Cup-thriller tussen United en Liverpool, waarin Mainoo tachtig minuten meedeed en zijn ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Op de website van de FA staat geen motivatie voor deze plotse verandering van oordeel, maar het is niet zo dat Mainoo iemand vervangt die geblesseerd is afgehaakt: alle andere opgeroepen spelers hebben zich ook gemeld op het hoofdkwartier van de FA. Mainoo, die als jochie van negen binnenliep in de jeugdopleiding van Man Utd, is onder Erik ten Hag bezig aan zijn doorbraakjaar. Tot dusver kwam hij tot 21 wedstrijden in alle competities, waarin hij volop complimenten oogstte.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Vriendschappelijk
Meer over Vriendschappelijk
Meer K. Mainoo
Meer over K. Mainoo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.